Krydrede svinespyd og speltsalat med friske hindbær

Krydrede svinespyd og speltsalat med friske hindbær image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

4 personer
  • Salat

    • 0,5   dl spidskål 250 g
    • 2   dl perlebyg
    • 2   avocadoer
    • 150   g hindbær
    • 75   g mandler ristede mandler
  • Spyd

    • 400   g hakket grisekød
    • 2   tsk. tørret oregano
    • 1   spsk. sennep
    • 2   spsk. tomatpuré
    •   salt og peber
    •   olie til stegning
  • Dressing

    • 1   spsk. sennep grov sennep
    • 1   spsk. æblecidereddike
    • 1   spsk. ahornsirup eller flydende honning
    • 5   spsk. olivenolie
    •   salt og peber

Forberedelse

    Skyl speltkernerne grundigt, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har en smule bid. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte og lad den køle og dryppe af. Snit spidskålen helt fint - brug evt. et mandolinjern. Rør det hakkede svinekød sammen med krydderier, tomatpuré og sennep. Form 8 aflange frikadeller af farsen, som sættes på træspyd. Gril eller steg spyddene i en smule olie - ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt rundt i den lune spelt i en skål. Vend kålen rundt i blandingen. Skær avocadoerne ud i små tern, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med bær og hele, ristede mandler. Anret de krydrede svinespyd og salaten på et stort fad og servér.

    Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter