Skyl speltkernerne grundigt, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har en smule bid. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte og lad den køle og dryppe af. Snit spidskålen helt fint - brug evt. et mandolinjern. Rør det hakkede svinekød sammen med krydderier, tomatpuré og sennep. Form 8 aflange frikadeller af farsen, som sættes på træspyd. Gril eller steg spyddene i en smule olie - ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt rundt i den lune spelt i en skål. Vend kålen rundt i blandingen. Skær avocadoerne ud i små tern, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med bær og hele, ristede mandler. Anret de krydrede svinespyd og salaten på et stort fad og servér.
Krydrede svinespyd og speltsalat med friske hindbær
Ingredienser
4
personer
-
Salat
- 0,5 dl spidskål 250 g
- 2 dl perlebyg
- 2 avocadoer
- 150 g hindbær
- 75 g mandler ristede mandler
-
Spyd
- 400 g hakket grisekød
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 spsk. sennep
- 2 spsk. tomatpuré
- salt og peber
- olie til stegning
-
Dressing
- 1 spsk. sennep grov sennep
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. ahornsirup eller flydende honning
- 5 spsk. olivenolie
- salt og peber
Forberedelse
Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter