Koldskål med ananas og karamelliseret hvid chokolade

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Koldskål med ananas og karamelliseret hvid chokolade image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   ananas
    • 500   g kærnemælk
    • 500   g tykmælk
    • 1   tsk. vaniljesukker
    • 4   stk. æggeblommer pasteuriserede
    • 150   g sukker
    • 1   citron økologisk
    • 200   g hvid chokolade
    • 1   dl olivenolie

Forberedelse

    Fordel den hvide chokolade i et jævnt lag på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Bag chokoladen ved 150 °C i ca. 12-13 minutter.

    Skær toppen og bunden af ananassen, og skræl den. Vask spækbrættet og kniven. Skær siderne af ananassen, og kassér stokken. Skær nu halvdelen af siderne i skiver à 3-4 mm. Tag to ananasskiver ad gangen, og skær disse yderligere 3-4 mm på langs. Drej ananasstavene, og skær dem i små tern.

    Tag chokoladen ud af ovnen, og lad den køle af.

    Kom æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Pisk godt sammen. Tilsæt kærnemælk og tykmælk, og rør det hele sammen til en homogen masse. Riv skallen fra 1 hel citron i koldskålen, og tilsæt citronsaft. Rør rundt, og smag til. Koldskålen må ikke blive for syrlig, da den også tilsættes ananas.

    Sæt koldskålen på køl.

    Fjern chokoladen fra bagepladen, og hak den groft.

    Kom ca. 1,5 spsk. ananas i en dyb skål, og tilføj de store stykker chokolade. Rør i koldskålen, og hæld den i skålen ved siden af ananasternene og den hvide chokolade. Top med små dråber af olivenolie.