Kold tomatsuppe med hvidløgsbrød

Kold tomatsuppe med hvidløgsbrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

2 portioner
    • 2   kartofler
    • 1   kg tomatpuré
    • 2   dl salsa sauce
    • 1   dl grillet peberfrugt
    • 0,5   tsk. paprika
    • 1   håndfuld basilikum
    • 8   skiver brød
    • 2   fed hvidløg
    • 10   g ansjoser
    •   ekstra jomfruolivenolie
    •   persille
    •   salt
    •   peber

Forberedelse

    Selvom vi ofte forbinder suppe med en varm ret, er det mindst lige så velsmagende at spise den kold. Vores kolde tomatsuppe med hvidløgsbrød er et hit, hvis det du har lyst til, ikke skal være varmt, men bare smage forrygende godt. Vores tomatsuppe fungerer godt som både hovedret og forret. God fornøjelse!

    Skær afkølede, kogte kartofler i mindre tern og lad de grillede peberfrugter dryppe godt af, inden de skæres i mindre stykker. Bland kartoffeltern og grillet peberfrugt med tomatpure og blend grundigt med en stavblender. Tilsæt 2 dl salsa sauce, ½ tsk pimenton og fintskåret frisk basilikum og blend igen. Smag til med salt og peber og stil suppen på køl i mindst 1 time. Når suppen er kølet ned smages den igen til, og der kan tilsættes mere salt, peber eller pimenton efter behov.

    Rist brødskiverne på en tør pande, indtil de har fået god farve og er gennemvarme. Tag brødene af panden og gnid hver brødskive med et pillet, gennemskåret hvidløgsfed. Dryp ansjoserne af, hak dem meget fint og rør dem sammen med 1 spsk olivenolie. Smør brødet med et tyndt lag af blandingen. Lige inden servering drysses finthakket kruspersille over.