Kold kartoffelsalat med radiser

Kold kartoffelsalat med radiser image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   kg nye kartofler
    • 0,5   stk. løg
    • 2   dl creme fraiche
    • 1   bundt purløg
    • 1   tsk. sennep grovkornet
    • 8   stk. radiser
    •   salt og peber

Forberedelse

    Ingen sommer uden kartoffelsalat og særligt den kolde kartoffelsalat er en vinder. Perfekt til sommerens grillmad og allerbedst med nye, danske kartofler. Versionen her er smagt til med lidt grovkornet sennep og masser af helt fintskårede radiser og finthakket purløg. Det kan også vende friskbælgede ærter eller andre krydderurter i, hvis du har lyst.

  1. Skrub kartofler godt og vask dem, så de er helt frie for jord.

  2. Kom de skrubbede kartofler i en stor gryde. Sørg for at de er nogenlunde lige store, halver evt. de store kartofler. Overhæld med vand og godt med salt - vandet skal smage som havvand.

  3. Kog kartoflerne til de netop falder af en kniv, når du stikker i dem. Afhængigt af størrelsen skal de have omkring 12-16 minutter.

  4. Lad kartoflerne køle helt af. Er du utålmodig kan du ovehrælde dem med kold vand. Dryp dem af.

  5. Vend dressingen sammen ved at rive det halve løg fint og røre det sammen med cremefraiche, sennep og godt med salt og peber. Samg til.

  6. Skyl radiser og purløg og dryp det af. Skær radiser helt fint, evt. på manodlinjern. Hak purløg fint.

  7. Vend 2/3 af radiserne og purløg i dressingen sammen med de kolde kartofler.

  8. Pynt med de resterende radiser og purløg.

  9. Kartoffelsalaten har godt af at hvile på køl i 30 minutter men kan også spises med det samme.