Kold grød, eller overnight oats som man også kalder det, er den perfekte morgenmad til dig, der vil have den med på farten og til dig, der vil forberede det meste aftenen før. Du skal bruge en base af havregryn, chiafrø, væske og yoghurt, og derefter kan du variere i både smag, topping og evt fyld. Det er op til dig. I denne opskrift er der brugt Vemondo mandeldrik og Vemondo blåbær-soyayoghurt. Til toppen af æbletern, ristede hasselnødder og peanutbutter. Opskriften giver en lille portion. Er du meget sulten om morgenen, kan du doble portionen. Du kan med fordel lave flere portioner ad gangen, så du har til flere dage og bare kan røre yoghurt i og toppe om morgenen.
Kold grød - morgenmad togo
Ingredienser
1
person
-
- 2 spsk. havregryn grovvalsede
- 1 spsk. chiafrø
- mælk eller plantedrik
- 2 spsk. yoghurt
- 2 spsk. æbler tern
- 1 spsk. hakkede hasselnødder ristede
- 1 tsk. peanutbutter
Forberedelse
Aftenen før: Kom havregryn og chiafrø i et lille glas eller beholder med låg.
Hæld væske i så det netop dækker og stil så på køl natten over.
Næste morgen rører du yoghurt i og topper med toppings.
Tag den med dig eller spis med det samme.