Kokoskage med creamy (lyserød) frosting

Kokoskage med creamy (lyserød) frosting image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

16 personer
  • Kokoskage med citron

    • 4   æg str M/L
    • 225   g rørsukker
    • 2   tsk. vaniljesukker
    • 200   g smør
    • 75   g kokosmel
    • 1   - 2   citroner fintrevet skal og saft
    • 170   g hvedemel
    • 1,5   tsk. bagepulver
  • Creamy frosting

    • 200   g smør
    • 400   g flormelis
    • 400   g flødeost
    • 1   tsk. vaniljesukker
    •   pastafarve

Forberedelse

    KokoskageTænd ovnen på 175 grader varmluft.Pisk æg, sukker og vaniljesukker helt lyst og luftigt. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Vend smørret i æggesnapsen sammen med kokosmel, citronskal og -saft. Kom dejen i en bradepande, der måler ca 20 x 30 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen i den forvarmede ovn i ca 25-30 minutter til den er fast nok til at stå imod ved et let tryk på midten. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af, inden du tilbereder frostingen.Cremet frostingSørg for at både smør og flødeost har stået ved stuetemperatur i en times tid. Pisk smør, flormelis og evt. vaniljesukker sammen til en meget lys og luftig smørcreme. Det kan sagtens tage ca. 10 minutter. Tilsæt flødeosten og pisk kun ganske kort massen sammen til den er homogen. Pisker du for længe, kan cremen blive tynd og flydende. Del frostingen op i 3-4 mængder og indfarv cremen i forskellige nuancer af lyserød. Kom frostingen i sprøjteposer med glatte tyller af forskellige størrelser og dekorer kagen med ethelt havaf små lyserøde “bryster” og pynt med sukkerperler.Du kan naturligvis også bare smøre frostingen ud over kagen, - det smager jo ligeså godt!

    Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her