Kødfri frikadeller

Kødfri frikadeller image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

14 stk.
    • 400   g frugtmasse
    • 2   æg ca. 120 g
    • 2   spsk. fuldkornshvedemel ca. 20 g
    • 0,5   tsk. salt
    • 0,25   tsk. peber
    •   olivenolie ca. 30 g

Forberedelse

    Rør pulp og æg sammen i en skål. Tilsæt herefter fuldkornsmel og krydderier. Form 14-16 frikadeller, som du steger på panden i 4-6 min. på hver side.Tip • Lav en dobbeltportion og frys frikadellerne ned. • Rul frikadellerne i majsgryn (polenta), inden du steger dem. Det giver en mere sprød overflade.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

    Hvad er pulp:

    Pulp er de kostfibre, der er tilbage, når juicen er presset ud af dine grøntsager og frugt. Den masse, der ligger i ”affaldsbeholderen” på din juicemaskine. I stedet for at smide pulpen ud kan du bruge den i boller, pandekager, brød, kødretter, supper osv. Når du tilsætter pulp til dine opskrifter, får du ekstra mange kostfibre, du undgår madspild, og samtidig gør du brød og kødretter saftige. Pulpen er velegnet til nedfrysning. Ikke alle rester/alle slags pulp fra juicepresseren kan bruges i madlavning, men de fleste kan. Ingefær, citroner og appelsiner skal have fjernet skrællen, før de er velegnet i pulpen.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 1273
Protein (g) 21
Kulhydrat (g) 20
Fedt (g) 39