Rør pulp og æg sammen i en skål. Tilsæt herefter fuldkornsmel og krydderier. Form 14-16 frikadeller, som du steger på panden i 4-6 min. på hver side.Tip • Lav en dobbeltportion og frys frikadellerne ned. • Rul frikadellerne i majsgryn (polenta), inden du steger dem. Det giver en mere sprød overflade.
Kødfri frikadeller
Ingredienser
14
stk.
-
- 400 g frugtmasse
- 2 æg ca. 120 g
- 2 spsk. fuldkornshvedemel ca. 20 g
- 0,5 tsk. salt
- 0,25 tsk. peber
- olivenolie ca. 30 g
Forberedelse
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Hvad er pulp:
Pulp er de kostfibre, der er tilbage, når juicen er presset ud af dine grøntsager og frugt. Den masse, der ligger i ”affaldsbeholderen” på din juicemaskine. I stedet for at smide pulpen ud kan du bruge den i boller, pandekager, brød, kødretter, supper osv. Når du tilsætter pulp til dine opskrifter, får du ekstra mange kostfibre, du undgår madspild, og samtidig gør du brød og kødretter saftige. Pulpen er velegnet til nedfrysning. Ikke alle rester/alle slags pulp fra juicepresseren kan bruges i madlavning, men de fleste kan. Ingefær, citroner og appelsiner skal have fjernet skrællen, før de er velegnet i pulpen.
Næringsindhold pr. portion
Kcal
1273
Protein (g)
21
Kulhydrat (g)
20
Fedt (g)
39