Super frisk. Til Lidl Pris
Knuste kartofler med dilddip

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

kartofler kartoffel800 g g
olivenolie olivenolie0,5 dl dl
hvidløg hvidløg1 fed fed
rosmarin rosmarin1 kviste kvist
creme fraiche creme fraiche200 g g
løgpulver løgpulver1 tsk. tsk.
citronersaft citronsaft2 spsk. spsk.
dild dild1 bundter bundt
salt salt
peber peber

Knuste kartofler med dilddip

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(2)

Opskriften

Der er absolut intet i vejen med en omgang chips med dip. Det er altid godt. Men har du lyst til at prøve noget lidt anderledes, så kunne du overveje sprøde, knuste kartofler penslet med hvidløgs- og rosmarinolie serveret med en hjemmelavet dip med dild. Det er også ret lækkert. Og vil du ikke servere den som appetizer/snack, så fungerer det også super som tilbehør til kød, fisk eller en mættende salat.

  1. Start med at skrubbe kartoflerne. Er de store, kan du halvere dem i to.
  2. Kog kartofler i rigeligt saltet vand til møre. Det tager cirka 12-20 minutter afhængig af størrelsen på kartoflerne.
  3. Hak hvidløg og rosmarinkvistene fint. Kom dem op i en lille gryde eller pande med olivenolie og et lille drys salt og lad det varme langsomt op, til det netop simrer - tag det af varmen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Hæld de møre kartofler ud på en bageplade med bagepapir og mas dem flade med bunden af en kop eller et glas. Gør det forsigtigt, de skal stadig hænge sammen.
  6. Pensl kartofler med rigeligt rosmarin- og hvidløgsolie og kom dem i ovnen. De skal have 20-30 minutter afhængig af størrelse, indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Imens kan du lave dippen: Hak dild fint og rør det sammen med cremefraiche, løgpulver, citronsaft, salt og peber. Smag til.
  8. Server dine knuste kartofler med det samme med dip.