Super frisk. Til Lidl Pris
Kistekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

200 g g smør smør
(blødt smør)
375 g g mørk chokolade mørk chokolade
200 g g sukker sukker
1 knsp. knsp. salt salt
4 æg æg
200 g g hvedemel hvedemel
2 tsk. tsk. bagepulver bagepulver
1 tsk. tsk. kakaopulver kakaopulver
1 tsk. tsk. kanel kanel
0,5 tsk. tsk. muskatnødder muskatnød
100 ml ml mælk mælk
25 g g flormelis flormelis
frysepose frysepose
sølvpapir sølvpapir

Kistekage

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:50 t
(6)

Sådan gør du

Hak 75 g mørk chokolade, og smelt det over et vandbad. Lad chokoladen køle lidt ned. Rør smør, sukker og salt sammen til en cremet masse. Kom æg og den afkølede chokolade i, og rør grundigt. Bland mel, bagepulver, kakao, kanel og muskat sammen, og kom det i æggemassen skiftevis med mælken. Hæld herefter den færdige dej i en smurt, aflang bageform (længde: ca. 30 cm), og bag den i et forvarmet ovn ved 175°C i ca. 50 min. Dæk evt. kagen med aluminiumsfolie i de sidste minutter af bagetiden for at undgå, at overfladen bliver for mørk. Sluk for ovnen, og lad kagen stå i 5 min. Tag den dernæst ud, og lad den køle af. Løsn kagen fra formen, og skær den til, så den ligner en kiste.

Hak den tilbageværende mørke chokolade, og smelt den over vandbad. Overtræk kagen med chokoladen, og lad den tørre. Kom ligeledes chokoladeovertræk på de største af de stykker kage, som du har netop har skåret af for at forme kisten, og lad det tørre. Si derefter flormelissen, og rør den sammen med lidt vand. Konsistensen skal være tyk. Kom glasuren i en frysepose. Skær et lille hul i det ene hjørne, og pynt kagen med kors og lignende. Pynt de afskårne kagestykker som gravstene med f.eks. ”RIP” eller lignende påskrift.

Næringsindhold

Fedt21 g Kulhydrater36 g Protein6 g kcal369 kJ1544