
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
smør
smør (blødt smør) | 200 g g | ||
mørk chokolade mørk chokolade | 375 g g | ||
sukker sukker | 200 g g | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
æg æg | 4 | ||
hvedemel hvedemel | 200 g g | ||
bagepulver bagepulver | 2 tsk. tsk. | ||
kakaopulver kakaopulver | 1 tsk. tsk. | ||
kanel kanel | 1 tsk. tsk. | ||
muskatnødder muskatnød | 0,5 tsk. tsk. | ||
mælk mælk | 100 ml ml | ||
flormelis flormelis | 25 g g | ||
frysepose frysepose | |||
sølvpapir sølvpapir |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteKistekage
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hak 75 g mørk chokolade, og smelt det over et vandbad. Lad chokoladen køle lidt ned. Rør smør, sukker og salt sammen til en cremet masse. Kom æg og den afkølede chokolade i, og rør grundigt. Bland mel, bagepulver, kakao, kanel og muskat sammen, og kom det i æggemassen skiftevis med mælken. Hæld herefter den færdige dej i en smurt, aflang bageform (længde: ca. 30 cm), og bag den i et forvarmet ovn ved 175°C i ca. 50 min. Dæk evt. kagen med aluminiumsfolie i de sidste minutter af bagetiden for at undgå, at overfladen bliver for mørk. Sluk for ovnen, og lad kagen stå i 5 min. Tag den dernæst ud, og lad den køle af. Løsn kagen fra formen, og skær den til, så den ligner en kiste.
Hak den tilbageværende mørke chokolade, og smelt den over vandbad. Overtræk kagen med chokoladen, og lad den tørre. Kom ligeledes chokoladeovertræk på de største af de stykker kage, som du har netop har skåret af for at forme kisten, og lad det tørre. Si derefter flormelissen, og rør den sammen med lidt vand. Konsistensen skal være tyk. Kom glasuren i en frysepose. Skær et lille hul i det ene hjørne, og pynt kagen med kors og lignende. Pynt de afskårne kagestykker som gravstene med f.eks. ”RIP” eller lignende påskrift.