Kartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil

Kartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:10 t

Ingredienser

4 portioner
    • 4   løg
    • 3   hvidløgsfed
    • 1   kg kartoffel
    • 3   spsk. smør
    • 1   tsk. kommen tørret spidskommen
    • 2   tsk. harissa (stærk chilisauce)
    • 2   tsk. honning
    •   salt
    • 100   ml grøntsagsbouillon
    • 2   stk. auberginer ca. 350 g
    • 1   bøtte persille
    • 0,5   bundter koriander
    • 2   - 3   stængler pebermynte
    • 40   g rosiner

Forberedelse

    Skræl løget og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i halve eller kvarte. Steg dem i smør i 5 min, vend dem af og til.

    Tilsæt løg og hvidløg, og steg med i 3 min. Krydr med spidskommen, Harissa, honning og salt, og steg i 1 min. Tilsæt rosiner, og hæld det hele i et stort fad, og hæld bouillonen over. Bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 min.

    Skyld i mellemtiden auberginerne, skær dem i kvarte og dernæst i 2 cm tykke stykker. Strø med salt, og lad dem trække i 10 min. Dup væsken af, og bland auberginerne med kartoflerne. Bag videre i 25-30 min, og vend dem af og til.

    Pluk bladene af urterne, og hak dem fint. Smag grøntsagerne til før serveringen, og strø bladene udover.