Skræl løget og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i halve eller kvarte. Steg dem i smør i 5 min, vend dem af og til.
Kartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil
Ingredienser
4
portioner
-
- 4 løg
- 3 hvidløgsfed
- 1 kg kartoffel
- 3 spsk. smør
- 1 tsk. kommen tørret spidskommen
- 2 tsk. harissa (stærk chilisauce)
- 2 tsk. honning
- salt
- 100 ml grøntsagsbouillon
- 2 stk. auberginer ca. 350 g
- 1 bøtte persille
- 0,5 bundter koriander
- 2 - 3 stængler pebermynte
- 40 g rosiner
Forberedelse
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med i 3 min. Krydr med spidskommen, Harissa, honning og salt, og steg i 1 min. Tilsæt rosiner, og hæld det hele i et stort fad, og hæld bouillonen over. Bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 min.
Skyld i mellemtiden auberginerne, skær dem i kvarte og dernæst i 2 cm tykke stykker. Strø med salt, og lad dem trække i 10 min. Dup væsken af, og bland auberginerne med kartoflerne. Bag videre i 25-30 min, og vend dem af og til.
Pluk bladene af urterne, og hak dem fint. Smag grøntsagerne til før serveringen, og strø bladene udover.