Kartoffelrøsti med røget laks og flødeost

Kartoffelrøsti med røget laks og flødeost image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

10 stk.
    • 2   bagekartofler
    • 2   spsk. smør
    • 4   spsk. olie
    • 150   g røget laks koldrøget - enten i skiver eller et helt stykke
    • 80   g flødeost fx med karl johan eller trøffel
    • 2   spsk. creme fraiche
    • 1   skalotteløg
    • 0,5   bundter purløg
    •   salt og peber

Forberedelse

    Disse kartoffelrøsti er sprøde og er perfekte på fx påskebordet toppet med skiver af lækker koldrøget laks, en creme på flødeost og cremefraiche, små tern af skalotteløg og purløg. En sprød, cremet og salt bid.

    Røstierne skal laves med forsigtigthed og tålmodighed, så de ikke falder fra hinanden, men det er det hele værd. De kan forberedes dagen før, og så kan du lune dem på dagen, køle dem en smule af og så toppe med laks, creme og topping. Beregn cirka to stk per person som forret.

  1. Skyl kartofler og riv dem groft. Pres så meget væske ud af dem som muligt - med dine hænder eller i et gammelt viskestykke.

  2. Rør de revne kartofler med godt med salt og peber.

  3. Du kan enten stege dem af to omgange eller bruge to pander. Hver pande skal varmes op til lidt høj middelvarm med en spsk smør og to spsk olie på hver. Lad det smelte.

  4. Pres en spsk revne kartofler sammen og flad som en røsti. Kom den på panden og tryk den flad med en palet. Fortsæt med resten.

  5. Hav tålmodighed, lad dem sætte sig og pres dem flade et par gange på panden, inden du vender forsigtigt ved at tage hele paletten ind under røstien og så vende den.

  6. Lad dem blive godt gyldne på hver side og forsøg kun at vende dem én gang. Lad dem køle af.

  7. Skær laks i tynde skiver, hvis det ikke er skåret ud og kom to små skiver pænt på hver røsti.

  8. Rør flødeost og cremefraiche sammen. Kom det evt. på en tyl og sprøjt det ud på røstien.

  9. Hak skalotteløg og purløg fint. Drys med begge på toppen sammen med lidt salt og peber.

  10. Velbekomme!