Kartoffel-sellerisuppe med stegte svampe

Kartoffel-sellerisuppe med stegte svampe image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   løg
    • 1   knoldselleri
    • 700   g kartofler
    • 2   spsk. smør
    • 1,2   l bouillon fx hønse- eller grønsagsbouillon
    •   salt og peber
    • 300   g portobellosvampe
    • 1   bundt persille frisk
    •   fedtstof til stegning

Forberedelse

    Skræl løg, selleri og kartofler, og skær alt i tern.

    Steg selleriternene i smørret i en gryde, til de er gyldne. Tag 4 små portioner af selleriternene fra, og gem dem til topping. Tilsæt løg og kartofler, og svits dem med under omrøring i et par minutter Tilsæt bouillon - det er vigtigt, at det hele er dækket. Lad det koge under låg i 25 minutter. Når alt er meget mørt, blendes det hele med en stavblender, til du får en tyk og cremet suppe. Smag til med salt og friskværnet peber, og hold den lun.

    Skær portobellosvampe i tern, og rist dem i smør på en pande, til de er gyldne men stadig faste. Tilsæt de selleritern, du tog fra tidligere. Lun dem igennem, drys med salt og peber, og vend masser at grofthakket persille i. Server som topping på den cremede suppe og med godt brød til.