Kalkunlår og rosenkålssalat med tranebær og æbler

Kalkunlår og rosenkålssalat med tranebær og æbler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 2:05 t

Ingredienser

2 personer
    • 2   stk. kalkuner underlår
    • 1   spsk. sennep grov
    • 2   spsk. brun farin
    • 1   spsk. frisk timian
    • 1   tsk. salt
    • 1   dl tranebærjuice
    • 1   stk. hønsebouillon terning
    • 400   g rosenkål
    • 1   stk. æble
    • 1   tsk. honning
    • 2   spsk. olivenolie
    • 50   g hasselnødder
    • 50   g tørrede tranebær

Forberedelse

    Her får du et bud på en lidt anderledes version af en Thanksgiving menu for to personer. Kalkunlårene gnides med brun farin og sennep og skal hygge sig i ovnen med lidt fond og tranebærjuice i 2 timer, indtil helt møre. De serveres med stegte rosenkål, serveret med æbler, hasselnødder og tørrede tranebær.

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Rør brun farin, sennep, salt og hakket frisk timian sammen.

  2. Dup kalkunlårene tørre fx med køkkenrulle, læg dem i en lille fad og brug dine fingre til at smøre sennepsblandingen ud på lårene. Det skal over det hele.

  3. Rør en bouillonterning ud i 1,5 dl kogende vand og hæld det i bunden af fadet sammen med tranebærjuicen. Kom fadet i ovnen.

  4. De skal have to timer i ovnen. Hvert 20. minut skal du med en ske hælde lidt af væsken fra fadet over lårene.

  5. Når der er 20 minutters tid tilbage, kan du lave rosenkålssalaten. Rens rosenkålene godt og halver dem.

  6. Varm en pande op til middelvarme med olivenolie og steg rosenkålene i omkring 15 minutter til de er møre men stadig har lidt bid og har fået lidt farve. Du kan evt. hælde 1/2 dl vand på panden undervejs.

  7. Skær æblerne i små tern og lad dem stege med de sidste 2 minutter. Vend til sidst honning og lidt citronsaft i og krydr med salt og peber.

  8. Hak hasselnødderne groft og vend tranebær og hasselnødder med rosenkål og æbler.

  9. Server.