Kaffegranita med mandler og solbær

Kaffegranita med mandler og solbær image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

4 personer
    • 200   ml espresso
    • 300   ml vand
    • 110   g rørsukker
    • 1   vaniljestang
    • 200   g solbær
    • 4   spsk. mandler smuttede
  • Til pynt

    •   flødeskum eller is

Forberedelse

    + mindst 2 timers frysning

  1. Espresso og vand tilsættes en gryde og opvarmes ved svag varme. Tilsæt sukker og rør godt indtil det er opløst.

  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem til kaffeblandingen sammen med vaniljestangen og varm kort op.

  3. Fjern vaniljestangen og hæld kaffeblandingen i en dyb bradepande.

  4. Sæt pladen i fryseren; tag den ud efter 30 minutter og rør massen med en gaffel, brug en kniv til at løsne iskrystallerne langs kanterne. Gentag denne proces hver 20. minut, indtil hele massen er frossen, og der dannes store iskrystaller. Rør godt en sidste gang.

  5. Fyld granitaen i skåle og pynt med en kugle is eller flødeskum. Server med solbær og mandler.