Julesmåkager med olivenolie, kandiseret appelsin og mandler

Julesmåkager med olivenolie, kandiseret appelsin og mandler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

20 stk.
    • 1   stk. æg
    • 150   g brun farin
    • 100   g olivenolie
    • 1   stk. vaniljestang
    • 200   g hvedemel
    • 0,5   tsk. bagepulver
    • 0,5   tsk. salt flagesalt
    • 1   dl mandel
    • 3   stk. kandiserede appelsinskiver evt. Deluxe fra Lidl

Forberedelse

    Disse julesmåkager er virkelig nemme at lave og kan sagtens laves på under 30 minutter fra start til slut. Når du bruger olivenolie i småkager, får det en mild smag af olivenolie, og så er det nemt, hvis du ikke har smør. Her har vi smagt til med vaniljestang og rørt hakkede mandler og kandiserede appelsinskiver dyppet i mørk chokolade i dejen, men du kan bruge lige det, du bedst kan lide. Det kunne også være lidt stødt kanel, mørk chokolade og hasselnødder. Opskrifter giver ca 20 små, buttede julesmåkager. Trykker du kuglerne lidt flade inden bagningen, vil de mere ligne cookies.

  1. Pisk æg, olivenolie, brun farin og kornene fra vaniljestangen sammen i et minuts tid.

  2. Pisk hvedemel, bagepulver og salt i til det netop er en ensartet dej.

  3. Hak mandler og appelsinskiver groft og vend det i dejen.

  4. Stil dejen på køl, mens ovnen varmer op til 180 grader varmluft.

  5. Når ovnen er varm, kan du rulle små kugler af hver en stor tsk. dej og placere dem på en bageplade med bagepapir. Placer med god afstand imellem og bag kun 8 ad gangen. Drys evt. med lidt flagesalt.

  6. Giv dem et lille tryk, hvis du vil have flade småkager og ellers lad dem være som kugler.

  7. Bag dem i 10-12 minutter til let gyldne.

  8. Lad dem køle af og opbevar dem i en tæt lukket beholder.