Juleis med juleslik

Juleis med juleslik

NiveauNem
Prep20 min

Forberedelse

    Har du en masse slik- og konfektrester fra julen, eller har du lyst til at lave en dessert til juledagene, som er lidt anderledes? Så skal du prøve en hjemmelavet is som her. Opskriften kræver hverken ismaskine eller lang tid i køkkenet. Den er super nem, og du kan komme alt den juleslik og -konfekt i, som du bedst kan lide. Her er der brugt marcipan med blommer i madeira, kokosmakroner, chokolademandler og drysset med smeltet julechokolade. Alt sammen fra Favorina-serien i Lidl.

  1. Start med at smelte chokoladen over vandbad.
  2. Tag tre skåle frem og et piskeris.
  3. Del æggene så æggeblommer kommer i en skål og æggehvider i den anden.
  4. Pisk æggehviderne luftige og pisk derefter halvdelen af sukkeret i, til du har en skum, der kan holde sig selv.
  5. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret til en lys og luftig æggesnaps.
  6. Pisk fløden i den sidste skål til en blød flødeskum, der netop holder sig selv.
  7. Vend forsigtigt hviderne i æggeblommerne og vend derefter også forsigtigt fløden i.
  8. Hak din juleslik groft.
  9. Find en form frem og kom halvdelen af iscremen i.
  10. Drys med halvdelen af slikket og halvdelen af den smeltede chokolade, kom resten af iscremen på og derefter det resterende slik og smeltet chokolade.
  11. Kom isen på frys i minimum 6 timer.
  12. Tag den gerne op 10 minutter før servering, så den kan nå at tø en smule.