Jordbærdessert med 3 x hvid chokolade

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Jordbærdessert med 3 x hvid chokolade image
Sværhedsgrad Svær
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

1 portion
    • 265   g hvid chokolade
    • 85   g æggehvider
    • 60   g fløde
    • 200   g jordbær
    • 50   g sukker
    • 50   g vand
    •   olivenolie
  • Karamelliseret hvid chokolade

    • 80   g hvid chokolade
  • Krystalliseret hvid chokolade

    • 50   g vand
    • 50   g sukker
    • 70   g hvid chokolade
  • Hvid chokolade sifon

    • 115   g hvid chokolade
    • 60   g fløde
    • 85   g æggehvider

Forberedelse

    Karamelliseret hvid chokolade

    Tænd panden på middel varme og hæld chokoladen ud på panden, lad chokoladen smelte. Når chokoladen begynder at blive brun, slukkes panden og chokoladen vendes sammen med en dejskraber. Afkøl på en tallerken, når hele chokolademassen er blevet brun.

    Krystalliseret hvid chokolade

    Kog vand og sukker sammen til en sukkersirup - lad siruppen koge ind til ca. 121 grader. Der vil komme nogle små tætte bobler, og siruppen vil være tyk som honning. Tilsæt derefter chokoladen, pisk hurtigt chokoladen ud og vend det derefter hurtigt ud på en tallerken.

    Hvid chokolade sifon

    Kog fløde op, hæld det over chokoladen og vend sammen med æggehvider.Hæld massen ned i en sifonflaske og skru låget på. Tilsæt 2 sifonpatroner og ryst grundigt.

    Anretning

    En bakke friske jordbær

    Evt. aromatiske blomster

    Skær jordbær i kvarte og anret dem i en cirkel på tallerkenen. Pynt med skiftevis karamelliseret og krystalliseret hvid chokolade. Sprøjt hvid chokolade fra sifonflasken i midten og top med aromatiske blomster.