Italiensk pastaret med citronricotta og grøntsager

Italiensk pastaret med citronricotta og grøntsager image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 300   g bønner
    • 0,5   citroner
    • 1   fed hvidløg
    • 250   g ricotta
    • 80   g parmesanost
    • 80   g salater
    • 2   squash
    • 1   rødløg
    • 1   grøn chili
    • 500   g broccoli
    • 300   g pasta
    • 2   spsk. olivenolie
    •   salt og peber

Forberedelse

    Kog bønnerne i letsaltet vand i 5-7 minutter. Pres hvidløget og bland med ricottaen. Tilføj skal af ½ økologisk citron og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Stil det på køl. Riv parmesanen.

    Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skyl salaten og skær bladene i små stykker. Skyl squashen og skær dem i tykke skiver. Pil løget og skær det i fine ringe. Skær chilien på langs, fjern kernerne og hak den fint. Skær broccolien i små buketter og kom den i kogende, letsaltet vand i ca. 3 minutter. Tag broccoli-buketterne op af det varme vand og lad dem dryppe af. Kog pastaen i varmt vand efter vejledningen på pakken.

    Steg squashskiverne i varm olie i 5 minutter, steg på begge sider og krydr med salt og peber. Tilføj chili og løg og steg i 1 minut. Kom broccoli og bønner i. Tilføj 1-2 grydeskeer af vandet fra pastaen. Kom låg på og lad det småkoge lidt. Hæld vandet fra pastaen. Vend pasta og salat i grøntsagerne og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret citronricottaen ovenpå pastaretten og drys med parmesan.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 604
Protein (g) 30
Kulhydrat (g) 70
Fedt (g) 19