Browniebund
Islagkage med browniebund, flødeboller og friske bær
Ingredienser
-
Browniebund
- 200 g smør
- 0,5 dl kaffe friskbrygget
- 250 g mørk chokolade
- 180 g sukker
- 5 æg
- 2 spsk. ølandshvedemel fuldkorn
-
Flødebolleis
- 700 ml vaniljeis
- 1 dl piskefløde
- 8 flødeboller store, gourmet
-
Topping
- blandede bær friske, fx jordbær, hindbær og blåbær
- 50 g mørk chokolade smeltet
Forberedelse
Smelt smør, kaffe og chokolade sammen i en lille gryde.
Tag gryden af varmen og pisk sukkeret i.
Pisk æggene sammen i en skål og pisk dem herefter i dejen sammen med ølandshvedemel.
Hæld dejen i en springform på 23 cm med bagepapir.
Bag kagen i ovnen ved 185 C i ca. 25 min. Kagen skal være klæg i midten, men den sætter sig, når den står på køl.
Lad kagen køle helt af.
Beklæd indersiden af en springform med kageplast.
Pisk vaniljeis og piskefløde hurtigt sammen til det har konsistens som softice.
Mas flødebollerne let og fordel dem på browniebunden.
Hæld isen udover og sørg for den er jævnt fordelt.
Stil kagen i fryseren i min. 6 timer.
Fjern formen og kageplasten.
Placer islagkagen på et fad.
Pynt med friske bær og hæld smeltet mørk chokolade over islagkagen i en tynd stråle.
Kom kagen tilbage på frys indtil den skal serveres. Velbekomme!
Isfyld