Imam Bayildi (fyldte auberginer)

Imam Bayildi (fyldte auberginer) image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 300   g tomater
    • 1   løg
    • 2   fed hvidløg
    • 1   rød peberfrugt 250 g
    • 6   spsk. olivenolie
    •   salt og peber
    • 1   tsk. rosenpaprika
    • 1   bundt persille
    • 2   auberginer a ca. 350 g
    •   fedtstof
    • 75   ml grøntsagsbouillon

Forberedelse

    Fyldet

    300 g tomater1 løg2 fed hvidløg1 stor rød peber (250 g)2 spsk. olivenolieSalt og Peber1 tsk. rosenpaprika1 bundt persille

    Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl den røde peber, tag kernerne ud, og skær den i tern. Svits rød peber sammen med løg og hvidløg i varm olie i 2 min. Tilsæt tomater, krydr med salt, peber og paprika, og steg videre i 5-7 min. Hak persillen, bland den i fyldet, og smag til.

    Auberginerne

    2 auberginer (a ca. 350 g)4 spsk. olivenolieFedtstof til formenSalt75 ml grøntsagsbouillon

    Rens auberginerne, halvér dem på den lange led, og skrab lidt af frugtkødet ud. Svits auberginerne i varm olie 2-3 min. på hver side. Læg auberginerne i en smurt bradepande, krydr med lidt salt, og fyld dem med tomatmassen. Hæld bouillon over, og bag auberginerne i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 180 °C. Servér gerne ris til.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 276
Protein (g) 4
Kulhydrat (g) 10
Fedt (g) 23