Hvid pizza med kartoffel, rosmarin og rødløg

Hvid pizza med kartoffel, rosmarin og rødløg image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

4 personer
  • Pizzadej

    • 4   dl vand
    • 5   g gær
    • 2   tsk. havsalt
    • 300   g ølandshvedemel + ekstra til udrulning (alm. hvede kan sagtens bruges)
    • 200   g durummel
  • Fyld

    • 2   rødløg
    • 2   kartofler
    • 200   g blød gedeost
    •   rosmarin frisk rosmarin
    •   olivenolie
    •   sort peber

Forberedelse

    Pizzadejen giver 2 pizzabunde

    PizzadejRør vand, gær og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig - lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Del dejen i to dele og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord, ca. 32 cm.

    FyldSkær både rødløg og kartofler i helt tynde skiver, brug fx et mandolinjern. Skær dernæst gedeosten i skiver. Top pizzabundene med skiver af rødløg, kartoffel og gedeost. Drys hakket rosmarin over pizzaerne sammen med en smule olivenolie og sort peber.

    Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader, og brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Server en grøn salat til pizzaerne eller top med dem frisk rucola.

    Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter