
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
1 dåser dåse | kikærter kikærter | ||
50 g g | tahin
tahin ((sesampasta, glas)) | ||
0,5 fed fed | hvidløg hvidløg | ||
1 tsk tsk | stødt spidskommen stødt spidskommen | ||
2 tsk tsk | citronersaft citronsaft | ||
salt salt | |||
150 g g | peber peber | ||
1 | avokadoer avokado | ||
1 | auberginer
aubergine (ca. 400 g) | ||
1 spsk spsk | olivenolie olivenolie | ||
bagepapir bagepapir |
Hummus
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Basisopskriften
Kom kikærterne i en si, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af. Blend kikærterne glatte med tahin og 50 ml vand. Pil og pres hvidløget, og bland det i kikærterne. Smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.
Hummus på kogte rødbeder
- 150 g kogte rødbeder
- 1 basisopskrift på hummus
Lad rødbederne dryppe af, og blend dem til en glat puré. Vend rødbedepuréen i hummussen, og smag til. Hummus på avocado og citronsaft
- 1 moden avocado (ca. 250 g)
- 1-2 tsk. citronsaft
- 1 basisopskrift på hummus
Halvér avocadoen, fjern stenen, og tag frugtkødet ud af skallen. Dryp citronsaft på, og mos avocadoen med en gaffel. Vend avocadomosen i hummussen, og smag til.Hummus på aubergine
- 1 aubergine (ca. 400 g)
- Salt
- 1 spsk. olivenolie
- Bagepapir
- 1 basisopskrift på hummus
Skyl auberginen, halvér den på den lange led, og skær et kryds i snitfladerne uden at skære ned i den mørke skal. Krydr med lidt salt, og dryp lidt olie på. Læg auberginen med snitfladerne opad på et stykke bagepapir på en bageplade, og bag den i en forvarmet ovn i ca. 45 min. ved 180 °C, indtil frugtkødet er blødt. Tag auberginen ud af ovnen, og lad den køle lidt af. Tag frugtkødet ud af skallerne, og purér det. Vend auberginemosen i hummussen, og smag til.