Hummus

Hummus image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

6 portioner
  • Hummus basisopskrift

    • 1   dåse kikærter
    • 50   g tahin
    • 0,5   fed hvidløg
    • 1   tsk. stødt spidskommen
    • 2   tsk. citronersaft
    •   salt
    • 150   g peber
  • Rødbedehummus

    • 150   g rødbeder
  • Avocadohummus

    • 1   avocado
    • 1   - 2   tsk. citronersaft
  • Auberginehummus

    • 1   aubergine
    • 1   spsk. olivenolie
    •   salt
    •   bagepapir

Forberedelse

    Basisopskriften

  1. Kom kikærterne i en si, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af.

  2. Blend kikærterne glatte med tahin og 50 ml vand.

  3. Pil og pres hvidløget, og bland det i kikærterne.

  4. Smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.

  5. Hummus på kogte rødbeder

    1 basisopskrift på hummus

  6. Lad rødbederne dryppe af, og blend dem til en glat puré.

  7. Vend rødbedepuréen i hummussen, og smag til.

  8. Hummus på avocado og citronsaft

    1 basisopskrift på hummus

  9. Halvér avocadoen, fjern stenen, og tag frugtkødet ud af skallen.

  10. Dryp citronsaft på, og mos avocadoen med en gaffel.

  11. Vend avocadomosen i hummussen, og smag til.

  12. Hummus på aubergine

    1 basisopskrift på hummus

  13. Skyl auberginen, halvér den på den lange led, og skær et kryds i snitfladerne uden at skære ned i den mørke skal.

  14. Krydr med lidt salt, og dryp lidt olie på.

  15. Læg auberginen med snitfladerne opad på et stykke bagepapir på en bageplade, og bag den i en forvarmet ovn i ca. 45 min. ved 180 °C, indtil frugtkødet er blødt.

  16. Tag auberginen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

  17. Tag frugtkødet ud af skallerne, og purér det.

  18. Vend auberginemosen i hummussen, og smag til.