Basisopskriften
Hummus
Ingredienser
-
Hummus basisopskrift
- 1 dåse kikærter
- 50 g tahin
- 0,5 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. citronersaft
- salt
- 150 g peber
-
Rødbedehummus
- 150 g rødbeder
-
Avocadohummus
- 1 avocado
- 1 - 2 tsk. citronersaft
-
Auberginehummus
- 1 aubergine
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- bagepapir
Forberedelse
Kom kikærterne i en si, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af.
Blend kikærterne glatte med tahin og 50 ml vand.
Pil og pres hvidløget, og bland det i kikærterne.
Smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.
Lad rødbederne dryppe af, og blend dem til en glat puré.
Vend rødbedepuréen i hummussen, og smag til.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og tag frugtkødet ud af skallen.
Dryp citronsaft på, og mos avocadoen med en gaffel.
Vend avocadomosen i hummussen, og smag til.
Skyl auberginen, halvér den på den lange led, og skær et kryds i snitfladerne uden at skære ned i den mørke skal.
Krydr med lidt salt, og dryp lidt olie på.
Læg auberginen med snitfladerne opad på et stykke bagepapir på en bageplade, og bag den i en forvarmet ovn i ca. 45 min. ved 180 °C, indtil frugtkødet er blødt.
Tag auberginen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
Tag frugtkødet ud af skallerne, og purér det.
Vend auberginemosen i hummussen, og smag til.
Hummus på kogte rødbeder
1 basisopskrift på hummus
Hummus på avocado og citronsaft
1 basisopskrift på hummus
Hummus på aubergine
1 basisopskrift på hummus