Rør smørret sammen med 100 g sukker, vaniljesukker og ægge- blommen til dejen er cremet. Hæld mel (og evt. lidt vand) i og ælt dejen godt. Stil den 2 timer i køleskabet. Rul derefter dejen ud til den har en tykkelse på ca. 4 mm. Stik den ud med en hjerteform. Læg hjerterne på en bageplade belagt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 190°C i ca. 12 minutter. Lad dem køle helt af. Rens jordbærrene. Hæld 20 g sukker i fløden og pisk den stiv. Vend citronskallen i fløden og fyld den i sprøjteposen. Kom lidt fløde på småkagerne og sæt 1 jordbær på hvert hjerte.
Hjerteformet kager med jordbær og citroncreme
Ingredienser
50
stk.
-
- 500 g jordbær
- 180 g hvedemel
- 120 g sukker
- 50 g smør
- 50 g vaniljesukker
- 2 dl piskefløde
- 1 æggeblomme
- citroner Revet skal fra 1 citron
Forberedelse
Næringsindhold pr. portion
Kcal
48
Protein (g)
1
Kulhydrat (g)
6
Fedt (g)
2