Hjemmelavet fiskefilet med remoulade

Hjemmelavet fiskefilet med remoulade image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

4 stk.
    • 4   stk. rødspættefileter
    • 1   stk. æg
    • 3   spsk. hvedemel eller fuldkornsmel
    • 4   spsk. rasp
    • 2   spsk. smør
    • 2   spsk. olie
    • 1   dl mayonnaise
    • 0,5   dl creme fraiche
    • 8   stk. cornichoner
    • 3   spsk. kapers
    • 1   stk. gulerod
    • 1   tsk. karry
    • 1   spsk. dild

Forberedelse

    En rugbrødsmad med fiskefilet og remoulade er noget af det bedste på et frokostbord, fx til jul eller påske, og den hjemmelavede version er bare lige lidt bedre. Og så tager det faktisk ikke særlig lang tid at lave selv. Remouladen kan du forberede på forhånd. Server gerne på rugbrød med et skvæt citronsaft og måske lidt ekstra frisk dild.

  1. Start med at lave din remoulade. Hak kapers og cornichoner fint og riv gulerodden groft.

  2. Rør det sammen med mayonnaise, cremefraiche, karry, finthakket dild, sennep og lidt salt og peber. Smag til, evt. med lidt syre.

  3. Dup dine rødspættefileter tørre med køkkenrulle.

  4. Stil 3 dybe tallerkener frem. En med pisket æg, en med mel og en med rasp. Rør godt med salt og peber i melet.

  5. Vend rødspætterne først i mel, så æg og til sidst i rasp.

  6. Smelt smør og olie på en pande ved middelvarme.

  7. Steg dine fiskefileter 2-3 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde.

  8. Server med frisk rugbrød og din hjemmelavede remoulade.