
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Bunde
hvedemel hvedemel | 200 g g | |
smør
smør (koldt smør) | 100 g g | |
flormelis flormelis | 60 g g | |
æg
æg (str. S/M) | 2 | |
hvedemel hvedemel | 200 g g | |
smør
smør (koldt smør) | 100 g g | |
flormelis flormelis | 60 g g |
Vaniljecreme
sødmælk sødmælk | 2 dl dl | |
majsstivelse
majsstivelse (+ 2 spsk sødmælk) | ||
vaniljesukker
vaniljesukker (eller korn fra 1/2 vaniljestang) | 1 tsk. tsk. | |
æggeblommer æggeblomme | 4 | |
rørsukker rørsukker | 20 g g | |
sødmælk sødmælk | 2 dl dl | |
vaniljesukker
vaniljesukker (eller korn fra 1/2 vaniljestang) | 1 tsk. tsk. | |
rørsukker rørsukker | 20 g g |
Glasur
æggehvider æggehvide | 40 g g | |
flormelis flormelis | ||
bærstøv bærstøv | ||
æggehvider æggehvide | 40 g g |
Samling
piskefløde piskefløde | 4 dl dl | |
jordbærmarmelade jordbærmarmelade | 3 spsk. spsk. | |
piskefløde piskefløde | 4 dl dl | |
jordbærmarmelade jordbærmarmelade | 3 spsk. spsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHjemmelavede medaljer med vaniljecreme og jordbærmarmelade
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Bunde Smuldr hvedemel, smør og flormelis mellem fingrene til det ligner parmesanost. Tilsæt ægget og ælt hurtigt dejen sammen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Dejen er ret klistret, det er meningen. Kom dejen i en frysepose, tryk dejen let flad og læg den i køleskab i en times tid, til den er helt kold og har samlet sig. I mellemtiden kan du lave vaniljecreme.
VaniljecremeStart med at røre maizenaen ud i de 2 spsk mælk. Kom det i en lille tykbundet gryde sammen med alle de øvrige ingredienser og tænd for blusset på middelhøj varme. Pisk konstant, med tålmodighed, i gryden til cremen pludselig bliver tyk. Det er vigtigt, at du fortsat pisker kraftigt i gryden så cremen ikke brænder på. Lad cremen koge igennem, under piskning, i ca 1 minuts tid. Hæld cremen over på en ren tallerken, dæk til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens og lad cremen køle af i køleskab i en times tid.Bunde, fortsatRul dejen ud i lidt mel på en ren bordplade. Arbejd kun med halvdelen af dejen ad gangen, så den anden halvdel forbliver i køleskabet og holder sig kold. Dejen skal rulles ud til en tykkelse på ca 3 mm. Udstik i alt 16 runde bunde på ca 7 cm i diameter. (måske kan det betale sig at lave et par ekstra bunde - just in case). Kom bundene over på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag bundene ved 190 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er let gyldne i kanten. Lad bundene køle helt af på bagepladen inden de forsigtigt håndteres.GlasurPisk en sej glasur af flormelis og æggehvide. Kom glasuren i et lille kræmmerhus og tegn små fine kroner på halvdelen af bundene.
Samling:Pisk den kolde vaniljecreme lind med en elpisker. Find jordbærmarmeladen frem. Pisk fløden til sprøjtefast skum og kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Afsæt langs kanten af de 8 udekorerede kagebunde en krans af flødeskum. Jeg kører som regel rundt et par gange, så flødeskummet får lidt højde. Kom en klat jordbærmarmelade ned i midten af flødeskummet og kom en klat vaniljecreme ovenpå. Læg de otte krone-pyntede kagebunde på som låg. Drys evt. med lidt bærstøv, hvis du har.Velbekomme.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her