Super frisk. Til Lidl Pris
Hindbærlagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Vaniljebunde

æggeblommer æggeblomme135 g g
rørsukker rørsukker170 g g
vaniljesukker vaniljesukker1 tsk. tsk.
hvedemel hvedemel140 g g
kartoffelmel kartoffelmel20 g g
bagepulver bagepulver0,5 tsk. tsk.
æggehvider æggehvide230 g g

Hindbærmousse

husblas husblas4 blade blad
hindbær hindbær260 g g
rørsukker rørsukker160 g g
vaniljesukker vaniljesukker1 tsk. tsk.
citroner citron
(fintrevet skal fra 1/2 øko citron)
citronersaft citronsaft
æggeblommer æggeblomme60 g g
rørsukker rørsukker50 g g
mascarpone mascarpone200 g g
piskefløde piskefløde3 dl dl

Pynt

flormelis flormelis250 g g
citronersaft citronsaft
hindbær hindbær250 g g
piskefløde piskefløde5 dl dl
skovsyre skovsyre

Hindbærlagkage

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:50 t
(104)

Opskriften

Vaniljebunde

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend det let sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen til slut. Fordel dejen i et jævnt lagi to springforme (diameter 23 cm) beklædt med bagepapir på bunden. Bag bundene ved 160 grader varmluft i ca. 20-25 min til de er gyldne og kun giver let efter ved tryk. Køl bundene helt af inden de forsigtigt skære fri fra formen og befries fra bagepapiret.Flæk de afkølede bunde i to lige tykke dele - pr. bund. Det vil sige, at du ender med at have 4 lagkagebunde.

Hindbærmousse med mascarpone

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Kog hindbær, rørsukker, vaniljesukker, citronskal og citronsaft op i en lille gryde. Lad det småkoge i 5 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte, afdryppede husblas direkte til den varme hindbærlage. Rør det godt sammen. Lad det svale ved stuetemperatur i 10-15 minutter. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og cremet. Tilsæt mascarpone og pisk cremen ensartet. Pisk i en anden skål fløden til luftigt letpisket flødeskum. Kom 4 spiseskefulde af mascarponecremen i hindbærlagen og rør det godt sammen. Kom al hindbærlagen over i resten af mascarponecremen og vend det forsigtigt sammen. Kom nu denne hindbær-mascarponecreme over i flødeskummet og vend det nænsomt sammen til en luftig mousse.

OpbygningRengør en springform og læg et stykke kageplast* ned langs siden. Placer en bund i formen, fordel 1/3 af moussen herpå. Gentag med bund, mousse, bund, mousse og til slut den sidste kagebund. Bank kagen let mod bordet for at den samler sig i formen. Sæt kagen på køl - mindst i 3 timer til den har sat sig - gerne natten over. Sær kagen på et fad, befri den for kageplast.

PyntRør en glasur af flormelis og citron og fordel glasuren på kagens top. Pisk fløden til sprøjtefast skum, som kommes i en sprøjtepose med en lille stjernetylle. Dekorer kagens sider med flødeskum og dekorer kagens top med friske hindbær. For et ekstra pift kan du pynte med skovsyrer eller hornvioler.Velbekomme. - Glædelig Mors dag 2018.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her