Havregrødsmuffins med banan og kerner

Havregrødsmuffins med banan og kerner image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

12 stk.
    • 120   g havregryn
    • 3,5   dl vand
    •   havsalt finvalset
    • 150   g smør blødt smør
    • 50   g rørsukker
    • 4   æg str. M
    • 1,5   dl kærnemælk
    • 200   g hvedemel
    • 1,5   tsk. bagepulver
    • 50   g solsikkekerner
    • 35   g græskarkerner
    • 30   g hørfrø
    • 0,5   tsk. kardemomme
    • 1   banan

Forberedelse

    Start med at koge havregrød: Kom havregryn, vand, salt og groft moset banan op i en gryde. Kog det op til vandet er fordampet og rør det sammen til en tyk, klistret grød. Lad det køle let af, mens du tilbereder resten.Muffindejen

    Pisk det bløde smør luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt lidt efter lidt havregrøden og rør det godt sammen. Tilsæt kærnemælken. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt alle kerner og evt. kardemomme, hvis du synes, og rør dejen godt sammen. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca 35-40 min. til de er gyldne.

    Opbevares tørt.

    Egner sig til at blive frosset.

    Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her