Start med at koge havregrød: Kom havregryn, vand, salt og groft moset banan op i en gryde. Kog det op til vandet er fordampet og rør det sammen til en tyk, klistret grød. Lad det køle let af, mens du tilbereder resten.Muffindejen
Havregrødsmuffins med banan og kerner
Ingredienser
12
stk.
-
- 120 g havregryn
- 3,5 dl vand
- havsalt finvalset
- 150 g smør blødt smør
- 50 g rørsukker
- 4 æg str. M
- 1,5 dl kærnemælk
- 200 g hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 50 g solsikkekerner
- 35 g græskarkerner
- 30 g hørfrø
- 0,5 tsk. kardemomme
- 1 banan
Forberedelse
Pisk det bløde smør luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt lidt efter lidt havregrøden og rør det godt sammen. Tilsæt kærnemælken. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt alle kerner og evt. kardemomme, hvis du synes, og rør dejen godt sammen. Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca 35-40 min. til de er gyldne.
Opbevares tørt.
Egner sig til at blive frosset.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her