Gulerodstoppe med appelsinflødeskum

Gulerodstoppe med appelsinflødeskum image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 55 min

Ingredienser

24 stk.
    • 1   gulerod
    • 40   g valnøddekerner
    • 50   g smør
    • 80   g brun farin
    • 1   knsp. salt
    • 2   æg
    • 140   g mel
    • 1   tsk. bagepulver
    • 1   tsk. kanel
    • 1   tsk. kardemomme
    • 4   spsk. mælk
    • 75   g piskefløde
    • 1   spsk. flormelis
    • 0,5   appelsiner økologisk

Forberedelse

    Skræl guleroden, og hak den fint. Bland smør, farin og salt, æg, gulerod og valnødder sammen. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme med mælk, og hæld det i gulerodsblandingen. Rør godt. Fordel din dej i bageformens 24 rum, og bag gulerodstoppene i en forvarmet ovn i 25 min. på 180 °C. Lad gulerodstoppene afkøle i formen, og befri dem herefter forsigtigt fra formen. Læg dem på et serveringsfad. Bland flormelis med fløde, og pisk det til flødeskum. Riv appelsinskrællen, og bland den med flødeskummet. Put flødeskummet i en frysepose, klip et lille hul i posen, og sprøjt det ud på toppen af gulerodstoppene.

    Husk en bagform med 24 rum