Gulerodssuppe

Gulerodssuppe image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   løg 1 stort løg
    • 2   fed hvidløg
    • 20   g ingefær
    • 500   g gulerødder
    • 1   rødbede mellemstor
    • 3   spsk. ekstra jomfruolivenolie
    • 1   tsk. karry eller chilipulver
    • 2   tsk. salt
    • 0,5   tsk. peber
    • 1   l bouillon
    • 3   spsk. citronersaft
    • 100   g blomkål

Forberedelse

    Prøv vores nemme gulerodssuppe, når der skal laves hyggelig aftensmad hurtigt. Gulerodssuppen tager kun 20 minutter at lave, og der kan med fordel laves dobbeltportion, så der er nem aftensmad i flere dage. God fornøjelse!

    Skræl gulerødder og rødbede, og skær rodfrugterne i skiver. Skræl løget, og hak det fint. Skræl ingefæren, og riv det fint på et rivejern eller snit det fint. Opvarm olien, og svits løg, hvidløg, ingefær og karry/chili et par minutter. Tilsæt gulerods- og rødbedeskiver, og steg det hele i et par minutter, imens du rører rundt. Tilsæt bouillonen, og lad suppen koge, indtil gulerødderne er møre. Blend herefter suppen med en stavblender. Du kan tilføre ekstra vand, hvis du vil have suppen tyndere. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér suppen, og tilsæt revet blomkål på toppen.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 763
Protein (g) 14
Kulhydrat (g) 43
Fedt (g) 75