Gulerods- og ingefærsuppe

Gulerods- og ingefærsuppe image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

2 portioner
    • 8   gulerødder
    • 2   kartofler
    • 8   dl vand
    • 1   spsk. vineddike
    • 1   rød chili
    • 0,5   tsk. paprika
    •   salt
    • 50   g kikærter ristede
    • 2   stokke sellerier
    • 3   spsk. ingefærkoncentrat
    •   peber
    • 3   spsk. kokosmælk

Forberedelse

    Vores gulerods- og ingefærsuppe sætter med garanti skub i aftensmaden. Den cremede suppe er asiatisk-inspireret, hvorfor ingefæren og gulerødder smagsnuancer, går op i en højere enhed og med sikkerhed mætter alle ved bordet. Suppen er nem at lave derhjemme, og kan serveres med brød. God fornøjelse!

    Suppe

    Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små tern. Snit selleri i mindre stykker. Kom alle grøntsager og resten af ingredienserne (på nær kokosmælk) i en gryde og tilsæt vandet. Bring det hele i kog, indtil kartoflerne er kogte (det tager længere tid, jo større stykkerne er). Blend herefter grøntsagerne med en stavblender og tilsæt kokosmælk. Server gulerods- og ingefærsuppen med et drys af ristede kikærter.

    Tips:

    Brug evt. økologisk fløde i stedet for kokosmælk. Tilsæt kødboller eller spis suppen sammen med torskerogns- og tunfrikadeller.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 185
Protein (g) 4
Kulhydrat (g) 10
Fedt (g) 3