Vores gulerods- og ingefærsuppe sætter med garanti skub i aftensmaden. Den cremede suppe er asiatisk-inspireret, hvorfor ingefæren og gulerødder smagsnuancer, går op i en højere enhed og med sikkerhed mætter alle ved bordet. Suppen er nem at lave derhjemme, og kan serveres med brød. God fornøjelse!
Gulerods- og ingefærsuppe
Ingredienser
2
portioner
-
- 8 gulerødder
- 2 kartofler
- 8 dl vand
- 1 spsk. vineddike
- 1 rød chili
- 0,5 tsk. paprika
- salt
- 50 g kikærter ristede
- 2 stokke sellerier
- 3 spsk. ingefærkoncentrat
- peber
- 3 spsk. kokosmælk
Forberedelse
Suppe
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små tern. Snit selleri i mindre stykker. Kom alle grøntsager og resten af ingredienserne (på nær kokosmælk) i en gryde og tilsæt vandet. Bring det hele i kog, indtil kartoflerne er kogte (det tager længere tid, jo større stykkerne er). Blend herefter grøntsagerne med en stavblender og tilsæt kokosmælk. Server gulerods- og ingefærsuppen med et drys af ristede kikærter.
Tips:
Brug evt. økologisk fløde i stedet for kokosmælk. Tilsæt kødboller eller spis suppen sammen med torskerogns- og tunfrikadeller.
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Næringsindhold pr. portion
Kcal
185
Protein (g)
4
Kulhydrat (g)
10
Fedt (g)
3