Grydebrød

Grydebrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 t

Ingredienser

1 stk.
    • 5   dl vand koldt vand
    • 3   g gær på størrelse med et blåbær
    • 1   spsk. sukker
    • 1   tsk. salt fint salt
    • 7,5   dl mel fuldkornsmel
    • 2   dl mel hvedemel
    • 4   spsk. hørfrø

Forberedelse

    Det her grydebrød kaldes også verdens bedste brød, fordi det er super nemt at lave og smager fantastisk. Det eneste du skal bruge er en støbejernsgryde (eller anden gryde, der kan komme i en meget varm ovn). Du rører dejen sammen om aftenen - det tager maks. 5 minutter, lader dejen stå på køkkenbordet natten over (eller i minimum 8 timer) og bager det. Super til morgenmad eller sandwiches. Tip: Vil du have et højere grydebrød, kan du vælge en mindre gryde eller lave en større portion.

  1. Rør gær ud i det kolde vand og tilsæt derefter salt og sukker. Vælg en skål eller bøtte med låg.

  2. Rør begge typer mel og hørfrø i. Dejen skal være ret våd og klistret.

  3. Lad dejen stå et køligt sted (optimalt 15-20 grader) natten over eller i minimum 8 timer.

  4. Næste morgen: Tænd ovnen på 225 grader og lad en støbejernsgryde varme op i en halv time i ovnen.

  5. Tag den brandvarme gryde ud, drys lidt mel i bunden og hæld forsigtigt dejen i. Sæt låget på igen og sæt gryden i ovnen i 30 minutter.

  6. Tag herefter låget af og giv det cirka 15 minutter mere, til det er sprødt og godt gyldent på toppen.

  7. Lad det køle en smule, inden du skærer i det.