Aftenen før - eller min. 3 timer før brødene skal bages - røres gæren ud i vandet og olivenolien, og det blandes sammen med resten af ingredienserne (undtagen pølserne og sesamfrø) i en skål. Tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer. Stilles køligt.
Grove pølsehorn
Ingredienser
6
stk.
-
- 15 g gær
- 2 dl havregryn
- 150 g speltmel
- 100 g rugmel
- 2 spsk. olivenolie
- 4 dl vand Eller tilsæt til dejen kan samles og ikke klistrer
- 1 tsk. salt
- 6 kyllingepølser
- sesamfrø
Forberedelse
Når dejen har hævet, deles den op i 6 stykker. Rul et dejstykke ud, læg en pølse på i den ene ende, og rul dejen rundt om pølsen. Rul evt. pølsebrødet i sesamfrø. Lad de 6 brød hæve i yderligere 20 min på bagepapir på bagepladen, og bag dem derefter i 20 min ved 200 °C.
Tips
Du kan bruge fuldkornshvedemel i stedet for spelt- og rugmel. Du kan også komme frikadeller eller andre typer af kød indeni i stedet for pølser. Dejen er også god at bage boller af, uden at pølserne kommes i.
Udarbejdet af Birgitte Nymann