Grove koldhævede gulerodsboller

Grove koldhævede gulerodsboller image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 12 t

Ingredienser

8 stk.
    • 500   ml vand
    • 8   g gær
    • 1   spsk. honning
    • 1   tsk. salt
    • 2   spsk. hørfrø
    • 2   spsk. solsikkekerner
    • 5   dl speltmel
    • 5   dl hvedemel
    • 150   g gulerødder

Forberedelse

    Disse grove gulerodsboller kan både spises til morgenmad eller klappes sammen som en sandwich til madpakke eller frokost to-go. Dejen er koldhævet, så du kan røre den sammen på 5 minutter aftenen før og bage næste morgen. Det er super nemt, og de er saftige og fyldt med revne gulerødder, fuldkornsmel og kerner.

  1. Rør gær ud i det lunkne vand. Rør derefter salt, honning og kerner i. Brug fx en condibøtte.

  2. Tilsæt melet i, lidt ad gangen. Tilsæt også groftrevne gulerødder. Dejen skal være klistret og våd.

  3. Sæt låg på skål/bøtten og lad den stå på køkkenbordet, til den har hævet 2-3 x størrelse. Det tager ca 2-3 timer. Sæt så på køl til næste morgen.

  4. Varm ovnen op til 220 grader varmluft med en bageplade i. Tag dejen ud af køleskabet.

  5. Når ovnen er varm, kan du løsne dejen i siderne med en våd ske og hælde dejen ud på en fugtet bordplade.

  6. Hak 8 store eller 10 mindre boller ud og placer dem på et stykke bagepapir. Drys evt. med ekstra kerner.

  7. Drys evt med kerner og bag dine boller i 15-18 minutter til gyldne og sprøde. Du kan evt. hælde en kop varmt vand i bunden af ovnen, når du sætter bollerne ind. Så laver du lidt damp, der gør, at bollerne når at hæve en smule mere, før skorpen sætter sig.

  8. Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Anna Bartels, anna-mad.dk