Super frisk. Til Lidl Pris
Grove koldhævede gulerodsboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

vand vand
(lunkent)
500 ml ml
gær gær8 g g
honning honning1 spsk. spsk.
salt salt
(fint salt)
1 tsk. tsk.
hørfrø hørfrø2 spsk. spsk.
solsikkekerner solsikkekerner2 spsk. spsk.
speltmel speltmel
(fintsigtet)
5 dl dl
hvedemel hvedemel5 dl dl
gulerødder gulerod150 g g

Grove koldhævede gulerodsboller

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

12:00 t
(11)

Opskriften

Disse grove gulerodsboller kan både spises til morgenmad eller klappes sammen som en sandwich til madpakke eller frokost to-go. Dejen er koldhævet, så du kan røre den sammen på 5 minutter aftenen før og bage næste morgen. Det er super nemt, og de er saftige og fyldt med revne gulerødder, fuldkornsmel og kerner.

  1. Rør gær ud i det lunkne vand. Rør derefter salt, honning og kerner i. Brug fx en condibøtte.
  2. Tilsæt melet i, lidt ad gangen. Tilsæt også groftrevne gulerødder. Dejen skal være klistret og våd.
  3. Sæt låg på skål/bøtten og lad den stå på køkkenbordet, til den har hævet 2-3 x størrelse. Det tager ca 2-3 timer. Sæt så på køl til næste morgen.
  4. Varm ovnen op til 220 grader varmluft med en bageplade i. Tag dejen ud af køleskabet.
  5. Når ovnen er varm, kan du løsne dejen i siderne med en våd ske og hælde dejen ud på en fugtet bordplade.
  6. Hak 8 store eller 10 mindre boller ud og placer dem på et stykke bagepapir. Drys evt. med ekstra kerner.
  7. Drys evt med kerner og bag dine boller i 15-18 minutter til gyldne og sprøde. Du kan evt. hælde en kop varmt vand i bunden af ovnen, når du sætter bollerne ind. Så laver du lidt damp, der gør, at bollerne når at hæve en smule mere, før skorpen sætter sig.