Grøntsagstempura

Grøntsagstempura image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

6 portioner
    • 1   squash
    • 1   aubergine
    • 150   g champignoner
    • 1   bundt forårsløg
    • 1   solsikkeolie
    • 1   æg
    • 250   ml vand
    • 1   tsk. bagepulver
    • 100   g kartoffelmel
    • 0,25   tsk. salt
    •   sojasauce til dip

Forberedelse

    Snit squash og aubergine i aflange stænger på 6 cm., skær champignon i kvarte, og skær forårsløg i 6 cm. lange stykker. Varm olien i en stor gryde. Bland æg med 250 ml koldt vand, og put mel, kartoffelmel, bagepulver og salt heri. Rør godt rundt, indtil den flydende masse er ensartet. Saml et lille bund af squash, aubergine, champignon og forårsløg på en hulske, og dyp grøntsagerne i dejen, så de bliver dækket af dej. Fritér grøntsagsdejen i den varme olie i 4 min., indtil den er sprød og gylden. Lad grøntsagsdejen køle af på bagepapir. Gentag processen, indtil dejen er brugt. Anret grøntsagstempuraerne med sojasovs og med eventuelt overskydende grøntsager.