Snit porrer og løg fint. Skræl kartoflen og riv den på den grove side af rivejernet. Steg porrer, løg og kartoffel i 1-2 min. på panden i smør. Pisk ægget sammen med natron og salt. Tilsæt grøntsagerne, når de er kølet en smule af. Kom til sidst melet i og rør det hele sammen. Form 8 portioner af massen og steg dem på panden i 2-3 min. på hver side. Herefter sætter du dem i ovnen på 180 grader i 15-20 min.
Grøntsagsrösti
Ingredienser
8
stk.
-
- 4 porrer ca. 600 g
- 6 forårsløg ca. 150 g
- 1 kartoffel 1 stor sød kartoffel eller 1 alm. kartoffel (ca. 200 g)
- 1 æg
- 0,5 tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 50 g fuldkornshvedemel
- smør
Forberedelse
Tip
Brug pastinak eller gulerødder i stedet for kartoffel.
Brug röstierne som brød, når du laver en sandwich eller serverer en burger.
Kom dem evt. i en muffinform og pres röstierne ned for at give dem en mere symmetrisk form hele vejen rundt.
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Næringsindhold pr. portion
Kcal
764
Protein (g)
38
Kulhydrat (g)
92
Fedt (g)
25