Grøntsagsrösti

Grøntsagsrösti image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

8 stk.
    • 4   porrer ca. 600 g
    • 6   forårsløg ca. 150 g
    • 1   kartoffel 1 stor sød kartoffel eller 1 alm. kartoffel (ca. 200 g)
    • 1   æg
    • 0,5   tsk. natron
    • 1   tsk. salt
    • 50   g fuldkornshvedemel
    •   smør

Forberedelse

    Snit porrer og løg fint. Skræl kartoflen og riv den på den grove side af rivejernet. Steg porrer, løg og kartoffel i 1-2 min. på panden i smør. Pisk ægget sammen med natron og salt. Tilsæt grøntsagerne, når de er kølet en smule af. Kom til sidst melet i og rør det hele sammen. Form 8 portioner af massen og steg dem på panden i 2-3 min. på hver side. Herefter sætter du dem i ovnen på 180 grader i 15-20 min.

    Tip

    Brug pastinak eller gulerødder i stedet for kartoffel.

    Brug röstierne som brød, når du laver en sandwich eller serverer en burger.

    Kom dem evt. i en muffinform og pres röstierne ned for at give dem en mere symmetrisk form hele vejen rundt.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 764
Protein (g) 38
Kulhydrat (g) 92
Fedt (g) 25