Grøn suppe med ærter og sprød bacon

Grøn suppe med ærter og sprød bacon image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   spsk. smør
    • 2   fed hvidløg
    • 600   g ærter
    •   citroner skal fra 1 øko citron
    • 7   - 8   dl grøntsagsbouillon
    • 2,5   dl fløde
    •   salt og peber
  • Topping

    • 100   g radiser
    • 1   - 2   spsk. smør
    • 4   spsk. hasselnødder
    • 150   g bacontern
    •   ærteskud til pynt

Forberedelse

    Udnyt sommerens ærter eller brug dem fra frost, og lav en lækker grøn suppe med ærter og sprød bacon. Denne cremede suppe smager himmelsk og er et fantastisk alternativ, når der skal skabes variation i madlavningen. Suppen er nem at lave og er klar på 40 minutter. God fornøjelse!

    Hak hvidløg og løg groft, og svits dem i smørret i ca. 2 minutter. Kom ærterne i gryden sammen med citronskal. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i ca. 20 minutter. Blend den herefter helt jævn med en stavblender. Lad suppen koge op, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Hvis du ønsker en tyndere suppe, kan du tilsætte en smule mere bouillon. Rens radiserne og skær dem i halve eller kvarte. Varm en pande op med smør, og steg radiserne i ca. 5-6 minutter, indtil de er gyldne. Steg baconternene til de er sprøde. Rist hasselnødderne på en pande, og hak dem groft. Servér suppen med ristede hasselnødder, radiser, ærteskud og sprødstegt bacon på toppen.

    Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter