Groft rugbrød

Groft rugbrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

1 stk.
    • 1,5   dl kærnemælk
    • 5   g gær
    • 1   spsk. honning
    • 600   ml vand
    • 1   spsk. salt
    • 300   g rugmel
    • 100   g rugkerner
    • 100   g solsikkekerner
    • 100   g græskarkerner
    • 100   g hørfrø
    • 100   g speltmel
    • 200   g mel

Forberedelse

    SurdejRør alle surdejsingredienserne sammen, dæk dejen med husholdningsfilm og lad den stå ved stuetemperatur. Efter 48 timer ved stuetemperatur er surdejen klar til brug. Så simpelt er det!

    Groft rugbrødTag surdejen og rør den ud i det kolde vand sammen med salt og mel. Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen stå til næste dag. Hæld rug-, solsikke- og græskarkerner samt hørfrø i en skål og tilsæt så vand indtil kernerne er dækket. Lad kernerne stå i blød til næste dag. Den efterfølgende dag hældes vandet fra de opblødte kerner, og kernerne blandes i dejen sammen med resten af ingredienserne. Rør dejen godt igennem og tænd ovnen på 200 grader. Tag ca. 3 dl dej fra.Opbevar deti et syltetøjsglas til en ny surdej. Lad den stå et døgn på køkkenbordet og stil den herefter på køl til næste gang, du bager rugbrød. Fyld rugbrødsdejen i en smurt rugbrødsform og lad den hæve i 1 time. Drys med lidt sesam, solsikke- eller græskarkerner på toppen og bag rugbrødet i ovnen i 1 time og 15 min. ved 200 grader.Udarbejdet af Birgitte Nymann