Grillet ribeye med glaserede gulerødder og karamelliserede løg

Grillet ribeye med glaserede gulerødder og karamelliserede løg image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 30 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 2   rib eye á 300 g
    • 6   gulerødder
    • 2   løg
    • 2   stk. hjertesalat
    • 80   g æggeblommer
    • 100   g vand
    • 250   g solsikkeolie
    • 1   spsk. hvidvinseddike
    •   salt og peber
    • 500   ml gulerodsjuice
    • 1   bundt estragon
    •   krydderurter til pynt

Forberedelse

    Sæt en gryde med gulerodsjuice over varme og kog 2/3 ind.

    Skær løgene over og grill/steg af ved svag varme - skræl gulerødder og tilsæt til gulerodsjuicen.

    Æggeblommer, eddike, salt og vand varmes op under piskning, tilsæt olie i en stråle og put derefter op i en sifonflaske og tilsæt 2 patroner (Opbevar sifonen et lunt sted).

    Skær hjertesalat over og pensel med lidt olie og grill derefter på skæresiden.

    Grill bøfferne ved hård varme og krydr med salt og peber, lad trække.

    Pluk estragonblade og hak derefter bladene.

    ANRETNING

    Server bøfferne hele og lad dem først blive skåret ved bordet - anret de glaserede gulerødder på en flad tallerken og pynt med lidt urter.

    Fjern skrællen på løgene og anret løgene på en flad tallerken med den grillede side opad.

    Hjertesalaten marineres op i lidt olivenolie-marinade og anrettes i en dyb tallerken.

    Sifonen rystes og sprøjtes ud i en lille skål med det hakkede estragon.

    GO’ Sommermad præsenteres afTV 2i samarbejde med Lidl.