Skræl ananassen, og skær den ud i 6 stykker på langs. Fjern den hårde midte.
Grillet ananas med dessertblinis og vaniljeis
Ingredienser
4
personer
-
- 1 ananas
- 5 g kanel
- 20 g sukker
- 30 g brun farin
- 20 g rom
-
Dessertblinis
- 70 g hvedemel
- 35 g boghvedemel
- 2 g salt
- 15 g sukker
- 2 g bagepulver
- 1 g natron
- 225 g kærnemælk
- 30 g smør smeltet
- 20 g æggeblommer
- 35 g æggehvider
- 10 g solsikkeolie
Forberedelse
Bland sukker, brun farin, rom og kanel i en skål, og bland ananasstykkerne i. Sæt til side.
Til dessertblinis: Bland alle tørvarer i én skål, og i en anden blandes smeltet smør, kærnemælk, olie og æggeblommer. Rør sammen med tørvarerne. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt med dejen. Hæld dejen i en sprøjtepose, eller form den på panden med en ske. Dessertblinis skal være på størrelse med en mariekiks. Steg dem på begge sider på en grillpande ved medium varme i ca. 1-2 minutter.
Skru grillen op på høj varme, og grill ananasstykkerne i ca. 5-8 minutter. Skær dem ud i mindre stykker, så de passer til størrelsen på blinis.