Grillet ananas med dessertblinis og vaniljeis

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Grillet ananas med dessertblinis og vaniljeis image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   ananas
    • 5   g kanel
    • 20   g sukker
    • 30   g brun farin
    • 20   g rom
  • Dessertblinis

    • 70   g hvedemel
    • 35   g boghvedemel
    • 2   g salt
    • 15   g sukker
    • 2   g bagepulver
    • 1   g natron
    • 225   g kærnemælk
    • 30   g smør smeltet
    • 20   g æggeblommer
    • 35   g æggehvider
    • 10   g solsikkeolie

Forberedelse

  1. Skræl ananassen, og skær den ud i 6 stykker på langs. Fjern den hårde midte.

  2. Bland sukker, brun farin, rom og kanel i en skål, og bland ananasstykkerne i. Sæt til side.

  3. Til dessertblinis: Bland alle tørvarer i én skål, og i en anden blandes smeltet smør, kærnemælk, olie og æggeblommer. Rør sammen med tørvarerne. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt med dejen. Hæld dejen i en sprøjtepose, eller form den på panden med en ske. Dessertblinis skal være på størrelse med en mariekiks. Steg dem på begge sider på en grillpande ved medium varme i ca. 1-2 minutter.

  4. Skru grillen op på høj varme, og grill ananasstykkerne i ca. 5-8 minutter. Skær dem ud i mindre stykker, så de passer til størrelsen på blinis.