Skræl guleroden, rengør bladselleri og forårsløg. Det hele skæres i 10 cm lange, tynde strimler. Bouillon og vin koges op, gulerod og selleri blancheres heri i 3 min. Forårsløg tilsættes efter 2 min og koges med. Tag grøntsagerne op af vandet og lad dem dryppe af.
Grillede laksestykker med grøntsager
Ingredienser
4
portioner
-
- 1 gulerod ca. 70 g
- 1 forårsløg
- 70 g bladselleri
- 5 dl bouillon
- 1 dl hvidvin
- 500 g laksefileter
- havsalt
- peber
- 2 stængler dild
- 80 g creme fraiche eller flødeskum
- sølvpapir
Forberedelse
Laksefileterne duppes tørre og krydres med salt og peber. Læg dem på 4 store stykker alufolie og fordel grøntsagerne herpå. Dilden hakkes og drysses ovenpå. 1 spsk. Creme fraiche lægges på toppen og det hele overhældes med 2-3 spsk. grøntsagsvand. Luk folien godt omkring fisken og læg pakkerne på den varme grill i 18-20 min.