Grillede laksestykker med grøntsager

Grillede laksestykker med grøntsager image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   gulerod ca. 70 g
    • 1   forårsløg
    • 70   g bladselleri
    • 5   dl bouillon
    • 1   dl hvidvin
    • 500   g laksefileter
    •   havsalt
    •   peber
    • 2   stængler dild
    • 80   g creme fraiche eller flødeskum
    •   sølvpapir

Forberedelse

    Skræl guleroden, rengør bladselleri og forårsløg. Det hele skæres i 10 cm lange, tynde strimler. Bouillon og vin koges op, gulerod og selleri blancheres heri i 3 min. Forårsløg tilsættes efter 2 min og koges med. Tag grøntsagerne op af vandet og lad dem dryppe af.

    Laksefileterne duppes tørre og krydres med salt og peber. Læg dem på 4 store stykker alufolie og fordel grøntsagerne herpå. Dilden hakkes og drysses ovenpå. 1 spsk. Creme fraiche lægges på toppen og det hele overhældes med 2-3 spsk. grøntsagsvand. Luk folien godt omkring fisken og læg pakkerne på den varme grill i 18-20 min.