Græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting

Græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

1 kage
  • Dej til Græskarkage

    • 1   hokkaido græskar
    • 4   æg str. M/L
    • 230   g rørsukker
    • 200   g smør
    • 270   g hvedemel
    • 2   tsk. bagepulver
    • 1   spsk. chai spice-blanding
    •   citroner (skal fra)
  • Chai-spice blanding

    • 1   spsk. stødt kanel
    • 1   spsk. stødt kardemomme
    • 0,5   tsk. stødt ingefær
    • 0,5   tsk. nelliker
    • 0,5   tsk. allehånde
    • 0,5   tsk. stødt muskatnød
    • 0,25   tsk. hvid peber
  • Hvid chokolade frosting

    • 150   g hvid chokolade
    • 250   g mascarpone
    • 125   g flormelis
  • Pynt

    • 70   g marcipan
    •   orange pastafarve
    •   rød frugtfarve
    •   chokoladekrymmel

Forberedelse

    Der er mange måder hvorpå du kan bruge græskar i din madlavning. F.eks. er det godt i flere former for lækre kager. Her kan du prøve kræfter med en nem opskrift på en græskarkage med chai-spice og hvid chokolade. Græskarmosen som er basen i kagen, giver en lækker svampet konsistens og tilfører samtidig en lækker smag. Hop med på bølgen og prøv græskarkagen nu. God fornøjelse!

    Græskarkagedej


    Skær skallen af græskaret og fjern kernerne. Det giver ca. 4-500 g græskarkød uden skræl og kerner. Skær græskaret i mindre bidder og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 25 min til de er møre. Køl let af og mos græskarstykkerne groft med en gaffel.Pisk æg og rørsukker længe til det er helt lyst og luftigt. Vend det smeltede, afkølede smør heri. Bland hvedemel med bagepulver og 1 spsk chai-spice blanding. Sigt det ned i æggemassen, tilsæt fintrevet citronskal og vend det hele godt sammen.Fyld dejen i en springform (diameter 23 cm), der er foret på bunden med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ca. 40 min ved 175 graders varmluft.

    Tjek om den er gennembagt ved at stikke ned i midten af kagen med en lille spids genstand. Hænger der ubagt dej ved, skal kagen bages et par minutter længere.Køl kagen af. I mellemtiden kan du lave frosting.

    Hvid chokolade frosting


    Start med at tage mascarponen ud af køleskabet og lad den stå i en halv times tid, så den ikke er iskold. Smelt chokoladen over vandbad. Lad chokoladen svale til den kun er lun. Kom mascarpone, hvid smeltet chokolade og flormelis op i en skål og pisk det godt sammen med en el-pisker til en cremet konsistens. Sæt på køl indtil kagen er helt kølet af. Smør frosting ud over toppen af kagen.

    Drys med chokoladekrymmel og dekorér med små søde håndformede marcipangræskar.