Græskargryde med kalkun og æbler

Græskargryde med kalkun og æbler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 55 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   kg græskar
    • 2   stk. løg
    • 750   g kalkunfileter
    • 3   spsk. solsikkeolie
    •   salt
    •   peber
    • 1   tsk. kommen
    • 1   knsp. kanel
    • 1   tsk. paprika
    • 350   ml hønsebouillon
    • 250   g ris
    • 500   g æbler
    • 0,5   citroner
    • 4   spsk. græskarkerner

Forberedelse

    Når efterårets og vinteren står for døren, er det de mere mørke og varme retter der vinder frem på middagsbordene. Denne græskargryde med kalkun og æbler passer perfekt både efterår og vinter. Med de mange varme krydderier og de fantastiske farver er denne ret helt igennem lækker og samtidig let at lave.

    Skræl græskarret, fjern kernerne og trevlerne. Skær frugtkødet i grove stykker. Skræl løgene, og snit dem groft. Skær kalkunfileten i stykker, og krydr dem med peber og salt. Steg dem i 2 spsk. solsikkeolie. Svits græskar og løg i 1 spsk. solsikkeolie i en gryde, og krydr med salt, peber, spidskommen, kanel og paprika. Rør godt rundt i ca. 1 minut. Tilsæt hønsebouillon og brystfilet, og lad det simre i ca. 12 minutter. Kog risene efter anvisningen. Skræl æblerne, fjern kernerne, og hak æblerne i grove stykker. Skræl citronen, og skær den i grove stykker. Læg citronstykkerne og æblestykkerne i gryden, og lad den simre videre i 5 minutter. Hak græskarkernerne, put dem i gryden, og smag gryderetten til. Servér ris til.

    Tip

    Græskargryden kan også laves i en vegetarisk udgave uden kalkunen.