
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
1 | løg løg | ||
1 | ingefærrødder
ingefærrod (ca. 20 g) | ||
5 | græskar
græskar (små) | ||
1 spsk. spsk. | smør smør | ||
700 ml ml | grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon | ||
300 ml ml | æblejuice æblejuice | ||
salt salt | |||
2 | æbler
æble (ca. 125 g/stk) | ||
100 g g | creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteGræskar-ingefær suppe
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skræl løget og ingefæren. Hak dem fint. Skær den øverste del af 4 af græskarrene. Tag kernerne og derefter frugtkødet ud. Der skal være ca. 0,5 cm frugtkød tilbage på indersiden af græskarrene. Skræl det sidste græskar, tag kernerne ud, og skær frugtkødet i tern.
Svits løg- og ingefærternene i varmt smør, indtil de er glasklare. Kom herefter græskarternene i, og steg dem i 5 min. Tilsæt bouillonen og æblesaften. Smag til med salt og peber, og giv det hele et opkog. Lad suppen koge i 10-12 min.
Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern. Kom ternene i suppen, og lad dem koge med i ca. 5 min, indtil de er møre. Fyld en øseske op med æble- og græskartern, og tag dem ud af suppen. Blend resten af suppen fint. Kom cremefraichen i, og rør den forsigtigt ud i suppen. Smag suppen til med salt og peber, og kom den i de 4 udhulede græskar. Pynt med græskar- og æbletern.
Tips
Du kan også tage 1 stort græskar i stedet for 4 små og udhule det til en suppeterrin. Hvis du får for meget frugtkød, kan du bruge det til syltetøj eller i en grønsagsblanding, som du f.eks. steger på panden.
Skær evt. ansigter ud på de små græskar med en skarp grønsagskniv. Det er nemmest, hvis man først tegner ansigterne på græskarrene. Løsn skallen forsigtigt, så græskarret ikke går i stykker.