Græskar-ingefær suppe

Græskar-ingefær suppe image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:25 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1   løg
    • 1   ingefærrod ca. 20 g
    • 5   græskar små
    • 1   spsk. smør
    • 700   ml grøntsagsbouillon
    • 300   ml æblejuice
    •   salt
    • 2   æbler ca. 125 g/stk
    • 100   g creme fraiche eller flødeskum

Forberedelse

    En lækker og cremet suppe kan altid rede en grå og trist dag. Har du netop haft sådan en, og kunne du godt bruge noget varmt og lækkert at styrke dig på? Så kan du med fordel prøve denne opskrift på en græskar-ingefær suppe. Suppen får det bløde og cremede fra græskaret og det mere skarpe og friske fra ingefæren. Det er den perfekte kombination til en skøn suppe som skal varme og skabe glæde på en lidt kold og lang dag.

    Skræl løget og ingefæren. Hak dem fint. Skær den øverste del af 4 af græskarrene. Tag kernerne og derefter frugtkødet ud. Der skal være ca. 0,5 cm frugtkød tilbage på indersiden af græskarrene. Skræl det sidste græskar, tag kernerne ud, og skær frugtkødet i tern.

    Svits løg- og ingefærternene i varmt smør, indtil de er glasklare. Kom herefter græskarternene i, og steg dem i 5 min. Tilsæt bouillonen og æblesaften. Smag til med salt og peber, og giv det hele et opkog. Lad suppen koge i 10-12 min.

    Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern. Kom ternene i suppen, og lad dem koge med i ca. 5 min, indtil de er møre. Fyld en øseske op med æble- og græskartern, og tag dem ud af suppen. Blend resten af suppen fint. Kom cremefraichen i, og rør den forsigtigt ud i suppen. Smag suppen til med salt og peber, og kom den i de 4 udhulede græskar. Pynt med græskar- og æbletern.

    Tips

    Du kan også tage 1 stort græskar i stedet for 4 små og udhule det til en suppeterrin. Hvis du får for meget frugtkød, kan du bruge det til syltetøj eller i en grønsagsblanding, som du f.eks. steger på panden.

    Skær evt. ansigter ud på de små græskar med en skarp grønsagskniv. Det er nemmest, hvis man først tegner ansigterne på græskarrene. Løsn skallen forsigtigt, så græskarret ikke går i stykker.