Bring vandet i kog, hæld det over smørret og lad det stå til smørret er smeltet. Tilføj så resten af ingredienserne og ælt massen til en samlet dej. Lad den hvile i en time ved stuetemperatur.
Glutenfri fladbrød
Ingredienser
6
portioner
-
- 1,5 dl vand varmt vand
- 40 g smør
- 250 g mel Glutenfri
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver eller natron
Forberedelse
Del dejen i 6-8 dele. Rul delene tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Sæt så en skål med en diameter på 20-22 cm oven på den udrullede dej og skær den overskydende dej af, så du får en helt rund pandekage.
Varm en pande og bag pandekagerne i 1 minuts tid på hver side - de skal bages uden fedtstof på panden.
Tips fra Birgitte Nymann:
Lav dejen dagen i forvejen og stil den i køleskabet. Sørg dog for, at den er har stuetemperatur, inden den rulles ud. Du kan også bruge enten fuldkorns- eller majsmel i stedet for glutenfrit mel, ligesom du kan tilsætte 50 g sesamfrø til dejen.
Udarbejdet af Birgitte Nymann
Næringsindhold pr. portion
Kcal
1171
Protein (g)
12
Kulhydrat (g)
202
Fedt (g)
35