Glutenfri fladbrød

Glutenfri fladbrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

6 portioner
    • 1,5   dl vand varmt vand
    • 40   g smør
    • 250   g mel Glutenfri
    • 1   tsk. salt
    • 2   tsk. bagepulver eller natron

Forberedelse

    Bring vandet i kog, hæld det over smørret og lad det stå til smørret er smeltet. Tilføj så resten af ingredienserne og ælt massen til en samlet dej. Lad den hvile i en time ved stuetemperatur.

    Del dejen i 6-8 dele. Rul delene tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Sæt så en skål med en diameter på 20-22 cm oven på den udrullede dej og skær den overskydende dej af, så du får en helt rund pandekage.

    Varm en pande og bag pandekagerne i 1 minuts tid på hver side - de skal bages uden fedtstof på panden.

    Tips fra Birgitte Nymann:

    Lav dejen dagen i forvejen og stil den i køleskabet. Sørg dog for, at den er har stuetemperatur, inden den rulles ud. Du kan også bruge enten fuldkorns- eller majsmel i stedet for glutenfrit mel, ligesom du kan tilsætte 50 g sesamfrø til dejen.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 1171
Protein (g) 12
Kulhydrat (g) 202
Fedt (g) 35