Glutenfri fladbrød

Glutenfri fladbrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

6 portioner
    • 1,5   dl vand
    • 40   g smør
    • 250   g glutenfri mel
    • 1   tsk. salt
    • 2   tsk. bagepulver

Forberedelse

  1. Bring vandet i kog, hæld det over smørret og lad det stå til smørret er smeltet.

  2. Tilføj så resten af ingredienserne og ælt massen til en samlet dej. Lad den hvile i en time ved stuetemperatur.

  3. Del dejen i 6-8 dele. Rul delene tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.

  4. Sæt så en skål med en diameter på 20-22 cm oven på den udrullede dej og skær den overskydende dej af, så du får en helt rund pandekage.

  5. Del dejen i 6-8 dele. Rul delene tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.

  6. Tips fra Birgitte Nymann:

    Lav dejen dagen i forvejen og stil den i køleskabet. Sørg dog for, at den er har stuetemperatur, inden den rulles ud. Du kan også bruge enten fuldkorns- eller majsmel i stedet for glutenfrit mel, ligesom du kan tilsætte 50 g sesamfrø til dejen.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 1171
Protein (g) 12
Kulhydrat (g) 202
Fedt (g) 35