Galette med bær og marcipan

Galette med bær og marcipan image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

8 personer
    • 200   g hvedemel
    • 85   g sukker
    • 190   g smør
    • 1   nip salt
    • 175   g marcipan
    • 0,5   stk. vaniljepulver
    • 2   stk. æg
    • 0,5   dl mandler
    • 250   g bær fx hindbær og brombær

Forberedelse

    Sidst på sommeren skal vi nyde alle de gode bær, der er i sæson. Måske jordbærrene er spist, men der er fx hindbær og brombær, og det fungerer skønt i en galette med marcipanremonce. En galette er en rustik tærte uden form, hvor du selv folder kanterne ind over fyldet. Du kan i princippet bruge de fleste bær og frugter. Det vil helt sikkert også smage godt med pærer, friske figner, blommer og meget andet.

  1. Start med at lave en mørdej. Kom hvedemel op i en skål sammen med et nip salt, 45 g sukker og 140 g koldt smør, skåret i tern. Gem resten af sukker og smør til remoncen.

  2. Smuldr det sammen med fingrene, til smørret er næsten helt opløst. Tilsæt en spsk koldt vand ad gangen, til du kan samle dejen. Du skal måske tilsætte 3-4 spsk.

  3. Hæld dejen ud på køkkenbordet og saml den hurtigt til en sammenhængende tærtedej. Den skal ikke æltes men arbejdes med så lidt som muligt.

  4. Kom den i husholdningsfilm eller en plastikpose og stil den på køl i 30 minutter.

  5. Lav imens remonce ved at rive marcipan groft. Brug dine fingre til at mase det godt sammen med 50 g blødt smør, vaniljepulver og 40 g sukker. Pisk de to æg i med en gaffel.

  6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  7. Rul den kolde tærtedej ud mellem to stykker bagepapir. Du skal arbejde hurtigt, så dejen ikke bliver for blød. Prøv at få den så rund så muligt og med en tykkelse på cirka 3 mm.

  8. Smør remonce ud på dejen men undlad de yderste 2 cm dej hele vejen rundt i kanten.

  9. Fordel bærrene på remoncen og fold kanterne, der ikke er dækket af remonce, ind over fyldet.

  10. Pensl evt. kanten med pisket æg og drys med finthakkede mandler.

  11. Bag din galette i 30-40 minutter, til den er godt gylden i kanterne og har fået farve på toppen. Ovne bager forskelligt, og derfor kan det være alt fra 30 til 40 minutter. Galetten på billedet fik 36 minutter.