Hak hasselnødderne og frugterne groft. Læg dem i blød i cognac i 1 time. Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk grundigt efter hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel. Drys det igennem en sigte ned i æggeblandingen, og vend det forsigtigt sammen med kvark og vand. Tilsæt frugt- og nøddeblandingen, og vend det hurtigt sammen. Beklæd bunden af en springform (Ø 22 cm) med bagepapir, og spænd derefter ringen fast. Hæld dejen i formen, og bag den nederst i ovnen i 40 min ved 175 °C. Tag kagen ud, og lad den køle helt af.Pisk i mellemtiden flødeost, smør, flormelis og kanel sammen. Smør frostingen på kagen. Pynt med abrikosstrimler og hasselnøddekerner.Tip
Frugt- og nøddekage med kanelfrosting
Ingredienser
12
portioner
-
- 125 g hasselnødder
- 150 g tørrede frugter fx abrikos, rosiner eller svesker
- 1 dl cognac
- 100 g blødt smør
- 125 g sukker
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1,5 spsk. kanel
- 1 dl kvark
- 0,5 dl vand
-
Kanelfrosting
- 200 g flødeost naturel
- 25 g blødt smør
- 0,75 dl flormelis
- 1 tsk. kanel
Forberedelse
Kagen kan fryses uden frosting på.