Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Frugt- og nøddekage med kanelfrosting image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:50 t

Ingredienser

12 portioner
    • 125   g hasselnødder
    • 150   g tørrede frugter fx abrikos, rosiner eller svesker
    • 1   dl cognac
    • 100   g blødt smør
    • 125   g sukker
    • 3   æg
    • 175   g hvedemel
    • 1,5   tsk. bagepulver
    • 1   tsk. vaniljesukker
    • 1,5   spsk. kanel
    • 1   dl kvark
    • 0,5   dl vand
  • Kanelfrosting

    • 200   g flødeost naturel
    • 25   g blødt smør
    • 0,75   dl flormelis
    • 1   tsk. kanel

Forberedelse

    Hak hasselnødderne og frugterne groft. Læg dem i blød i cognac i 1 time. Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk grundigt efter hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel. Drys det igennem en sigte ned i æggeblandingen, og vend det forsigtigt sammen med kvark og vand. Tilsæt frugt- og nøddeblandingen, og vend det hurtigt sammen. Beklæd bunden af en springform (Ø 22 cm) med bagepapir, og spænd derefter ringen fast. Hæld dejen i formen, og bag den nederst i ovnen i 40 min ved 175 °C. Tag kagen ud, og lad den køle helt af.Pisk i mellemtiden flødeost, smør, flormelis og kanel sammen. Smør frostingen på kagen. Pynt med abrikosstrimler og hasselnøddekerner.Tip

    Kagen kan fryses uden frosting på.