Friterede oliven

Friterede oliven image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   glas oliven grønne oliven uden sten
    • 50   g emmentaler
    • 1   stk. æg
    • 1   dl hvedemel
    • 2   dl rasp
    •   olie

Forberedelse

    Har du endnu ikke smagt friterede oliven, kan du godt glæde dig. Her er de fyldt med ost (en god smelteost a la emmentaler) og panerede i mel, æg og rasp, inden de får en tur i olie til de er helt sprøde. Det er en perfekt appetizer inden en god middag, serveret med en drink eller et glas bobler. Server fx med en dip af græsk yoghurt rørt med rigeligt citronskal, lidt citronsaft, salt og peber. Spis med det samme efter fritering.

  1. Fyld hver oliven med et lille stykke ost.

  2. Tag tre dybe tallerkener eller skåle frem. Pisk et æg i den ene, hæld hvedemel i den anden og rasp i den tredje.

  3. Vend alle oliven først i mel, så æg og så rasp. Sørg for at de er dækkede hele vejen rundt.

  4. Varm olie op i en lille gryde til 165-170 grader. Der skal være nok olie til, at det kan dække dine oliven. Har du ikke et termometer, kan du stikke en træpind i. Når det syder omkring pinden, er olien klar.

  5. Friter dine oliven til gyldne og sprøde. Det tager ikke mere end 1-2 minutter.

  6. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og spis.