Friske forårsruller med sprød tofu og peanutbutterdip

Friske forårsruller med sprød tofu og peanutbutterdip image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 personer
    • 1   pakke tofu
    • 1   spsk. olie
    • 1   spsk. majsstivelse
    • 0,5   stk. løg
    • 3   spsk. fiskesauce
    • 3   cm ingefær
    • 3   dåser kokosmælk
    • 1   dl peanutbutter
    • 1   stk. lime
    •   salt
    • 0,5   stk. spidskål
    • 1   stk. mango
    • 1   agurk

Forberedelse

    Enten er du til tofu, eller så er du ikke. Vi håber, at denne opskrift kan overbevise dig om, at tofu er lækkert og kan være et skønt plantealternativ til kød. Her får du en opskrift på friske forårsruller med masser af grønt, mango, sprødbagt tofu og den bedste peanutbutterdip med kokosmælk. Dippen kan laves dagen før og lunes før servering.

  1. Start med at duppe tofuen tør. Skær den i aflange, tynde stykker og læg dem på række på et stykke køkkenrulle. Læg et stykke køkkenrulle over og stil noget tungt på toppen (fx et spækbræt med en tung bog ovenpå). Sådan får du trukket noget af væsken ud. Lad det stå i minimum 15 minutter.

  2. Start på dippen. Skræl og hak løget fint og steg dem møre ved middelvarme i en lille gryde med 1 spsk olie.

  3. Kom fiskesauce ned til løgene, lad det simre 1 minut og tilsæt derefter kokosmælk, peanutbutter, saft fra den hele lime, fintrevet ingefær og et drys salt.

  4. Lad dippen simre i 15-20 minutter, til det tykner. Smag til med ekstra lime og salt. Lad det køle en smule.

  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend tofu med den sidste spsk olie og derefter med majsstivelse. Fordel det på en bageplade med bagepapir og bag i 20 minutter til sprødt. Vend halvvejs.

  6. Snit spidskål, agurk, peberfrugt og mango i fine, lange strimler.

  7. Dyp rispapir i vand som skrevet som pakken og fyld med al fyldet. Luk rullerne, og dyp i dippen.