Blend blomkål og løg til det er helt findelt. Rør så blomkål og løg sammen med kød, salt, mel og mælk. Lad gerne massen stå og hvile i en time hvis du har tid - inden stegning. Form små frikadeller og steg dem på panden til de er gennemstegte. Tid afhænger af hvor store du laver dem.
Frikadeller med skjulte grønsager
Ingredienser
15
stk.
-
- 0,5 blomkål ca. 250 g
- 2 løg ca. 200 g
- 400 g hakket grisekød
- 2 æg ca. 110 g
- 100 g fuldkornshvedemel
- 1 dl mælk
- 1 tsk. salt
- olivenolie
-
Råmarineret rødkål
- 1 rødkål ca. 500 g
- 5 forårsløg ca. 100 g
- 2 spsk. citronersaft
- 0,5 dl hvidvinseddike
- 0,5 dl olivenolie
- 3 pærer ca. 150 g
- 1 knsp. salt
- 1 knsp. peber
- 100 g valnøddekerner
Forberedelse
Råmarineret rødkål
Snit rødkålen i tynde strimler. Pil løgene og hak dem i fine, små tern. Jo finere, jo bedre. Skyl pærerne og fjern kernehuset. Skær pærerne i fine tern. Bland citronsaft, hvidvinseddike og olivenolie sammen i en skål og tilsæt salt og pepper. Vend herefter rødkål, løg og æbler deri. Stil rødkålen i køleskabet i 24 timer. Hak til slut valnødderne groft. Anret salaten og drys de hakkede nødder over.
Udarbejdet af Birgitte Nymann