Frikadeller med skjulte grønsager

Frikadeller med skjulte grønsager image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

15 stk.
    • 0,5   blomkål ca. 250 g
    • 2   løg ca. 200 g
    • 400   g hakket grisekød
    • 2   æg ca. 110 g
    • 100   g fuldkornshvedemel
    • 1   dl mælk
    • 1   tsk. salt
    •   olivenolie
  • Råmarineret rødkål

    • 1   rødkål ca. 500 g
    • 5   forårsløg ca. 100 g
    • 2   spsk. citronersaft
    • 0,5   dl hvidvinseddike
    • 0,5   dl olivenolie
    • 3   pærer ca. 150 g
    • 1   knsp. salt
    • 1   knsp. peber
    • 100   g valnøddekerner

Forberedelse

    Blend blomkål og løg til det er helt findelt. Rør så blomkål og løg sammen med kød, salt, mel og mælk. Lad gerne massen stå og hvile i en time hvis du har tid - inden stegning. Form små frikadeller og steg dem på panden til de er gennemstegte. Tid afhænger af hvor store du laver dem.

    Råmarineret rødkål

    Snit rødkålen i tynde strimler. Pil løgene og hak dem i fine, små tern. Jo finere, jo bedre. Skyl pærerne og fjern kernehuset. Skær pærerne i fine tern. Bland citronsaft, hvidvinseddike og olivenolie sammen i en skål og tilsæt salt og pepper. Vend herefter rødkål, løg og æbler deri. Stil rødkålen i køleskabet i 24 timer. Hak til slut valnødderne groft. Anret salaten og drys de hakkede nødder over.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann