Frikadeller med kartofler og forårsløg

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Frikadeller med kartofler og forårsløg image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 personer
    • 500   g hakket grise- og kalvekød
    • 5   løg
    • 2   æg
    • 1   dl fløde
    • 1   spsk. hvedemel
    • 2   bundter forårsløg
    • 500   g kartofler
    • 2   dl creme fraiche
    • 1   citron
    • 1   purløg
    •   smør Efter behov

Forberedelse

    Halvér de skyllede kartofler, og skær dem ud i mindre stykker à 5 mm i tykkelsen. Hæld lidt olie over kartoflerne, og krydr dem med salt og peber. Marinér forsigtigt kartoflerne med olie, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ved 160 °C i ca. 20-25 minutter.

    Skær et lige snit i 4 af de 5 løg. Tilsæt olie på en varm pande, og læg løgene med skærefladen nedad på panden. Pas på sprøjt fra panden. Skru ned på medium varme.

    Skær det femte løg over på midten. Pil den yderste hinde af det halve løg, og skær det i mindre stykker til frikadellefarsen. Gem løgene i en skål.

    Vend de løg, der allerede ligger på panden. Krydr dem godt med salt og peber. Tag løgene af blusset, og læg dem med skærefladen nedad i et ildfast fad. Bag løgene i ovnen ved 160 °C i ca. 15-20 minutter.

    Skær toppen og roden af forårsløgene, og skyl dem grundigt for sand og jord. Opbevar dem i en pande.

    Skær purløgenes top fra, og snit dem forsigtigt. Tilsæt purløg til creme fraichen, og krydr med salt og peber. Riv citronskal over, og bland det hele sammen.

    Kom farsen i en sål, og tilsæt salt og peber. Mas det forsigtigt sammen. Tilføj 2 æg, og rør dem ud i farsen. Tilsæt 1 spsk. hvedemel og fløde lidt ad gangen. Tilsæt også de hakkede løg, og vend det godt sammen.

    Test farsen ved at lave en lille frikadelle på panden. Mangler den salt eller peber?

    Tænd panden med forårsløg. Tilsæt smør, salt, peber og ca. 50 g vand. Pres forsigtigt forårsløgene ned i panden, så du kan lægge et låg over. Skru lidt ned for blusset, og lad dem dampe i ca. 7-8 minutter.

    Dyp en ske i en skål med lunkent vand. Buk håndfladen lidt, og form frikadeller af farsen. Læg dem på en tempereret pande, og skru helt op for blusset, når alle frikadeller er formet. På den måde får frikadellerne lige meget varme. Tilsæt en anelse smør, når du har vendt frikadellerne.

    Tag løg og kartofler ud af ovnen. Brug en paletkniv til at vende løgene. Pas på - de er varme!

    Fjern forsigtigt skallen på løgene, og læg løgene på en tallerken. Læg forårsløgene over, og hæld dressingen over. Tilsæt lidt olivenolie.

    Servér herligheden sammen med frikadellerne og kartoflerne.